bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 06.04.2021 23:15:02

City se je rešil, Real na pol poti v polfinale

Reuters
Nogometaši v ligi prvakov so odigrali prvi tekmi četrtfinala. Manchester City je premagal Borussio Dortmund z 2:1, Real Madrid pa Liverpool s 3:1.

City, ki je na dobri poti do naslova prvaka v domačem prvenstvu, je gostil rumeno-črne. Začel je kot favorit dvoboja in čeprav je imel v sedmi minuti lepo priložnost za Nemce Jude Bellingham, ko je njegov strel iz bližine obranil Ederson, so prav Angleži prvi zadeli. V 19. minuti si je napako na sredini igrišča privoščil Emre Can, Kevin de Bruyne je stekel v protinapad, ki ga je nato na koncu po podaji Riyada Mahreza tudi sam zaključil.

V 30. minuti so sodniki že dosodili najstrožjo kazen po domnevnem prekršku Emreja Cana, a so po pregledu posnetka spremenili odločitev. Malce sporna pa je bila tudi odločitev 37. minuti, ko je Bellingham odvzel žogo Edersonu in tudi zadel, toda sodniki so menili, da je do žoge prišel s prekrškom oziroma igro s podplatom.

V 48. minuti je Erling Haaland prišel do svoje priložnosti, a mu je veselje preprečil Ederson. Na drugi je imel v 65. minuti izjemno priložnost Phil Foden, a je po de Bruynejevi podaji streljal v vratarja Borussie, Belgijec pa je v 76. meril le malce premalo natančno. Foden je takoj zatem znova meril preveč po sredini vrat.

V 84. minuti pa je po lepi akciji Borussia izenačila. Pomemben zadetek v gosteh je dosegel Marco Reus po Haalandovi podaji. V 90. minuti je na drugi strani Foden po nekaj zapravljenih priložnostih vendarle žogo potisnil v mrežo in tako Cityju priigral rahlo prednost pred povratnim obračunom.

V Madridu pa je bil domači klub v prvem polčasu boljši tekmec od napadalno jalovega Liverpoola. Eden bolj razpoloženih v uvodu tekme je bil Vinicius Junior, ki je v 13. minuti s strelom z glavo zgrešil cilj, v 27. pa je poskrbel za vodstvo Reala, potem ko je imenitno sprejel dolgo podajo Tonija Kroosa, iz igre vrgel dva branilca in nato matiral še Alissona Beckerja.



V 32. minuti so domači zahtevali še najstrožjo kazen, ko je v kazenskem prostoru padel Karim Benzema, a je niso dobili, štiri minute zatem pa so podvojili prednost, ko je po novi napaki v tej sezoni precej zdesetkane Liverpoolove zadnje vrste zadel Marco Asensio. Španci so sicer imeli še nekaj priložnosti, a so te ostale neizkoriščene po premalo natančnih strelih.

V 51. minuti pa so se rdeči vrnili v igro, ko je po preigravanju Dioga Jote do strela prišel Mohamed Salah in zadel za 2:1. Toda v 65. minuti je Vinicius Junior spet zadel in poskrbel za novo zanesljivejše vodstvo domače zasedbe. Malce pozneje je do strela prišel še Benzema, a je bil Becker na mestu.

V sredo bo še ponovitev lanskega finala med Bayernom in PSG ter obračun Porta in Chelseaja.

V polfinalu se bosta križala para Bayern München - PSG in Manchester City - Borussia Dortmund ter Real Madrid - Liverpool in Porto - Chelsea.

Povratne tekme bodo 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

Članki iz rubrike