Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 18.10.2020 09:30:23

Pri Mariboru OGORČENI: Olimpija LAŽE NZS-ju! Imajo OKUŽBO, niso šli na TESTIRANJE in hočejo IGRATI!

alesfevzer.com
Kako se bo vse skupaj razpletlo?

Že čez dobro uro bi moral biti na sporedu derbi v prvi ženski nogometni ligi med Mariborom in Olimpijo. Tekma je delegirana za ob 11. uri, toda veliko vprašanje je, ali se bo odigrala. Razlog? Pozitiven test na Covid-19 v vrstah Olimpije.

Mariborčanke so prepričane, da bi v primeru igranja tekme ogrozile svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih, zato dvoboja ne nameravajo odigrati. Zgodba gre po besedah Štajerk nekako takole: V petek so pri Olimpiji dobili informacijo, da je ena izmed njihovih igralk pozitivna na Covid-19. Jasno, da je morala omenjena nogometašica v karanteno, a iz Olimpije so bojda na NZS poslali dopis, da pozitivna igralka ni bila  v stiku s preostankom ekipe, tako da ni nikakršne bojazni, da bi bila še katera druga nogometašica okužena. Hkrati so dodali, da so test naredile tudi njihove reprezentantke, ki so bile negativne.

Mariborčanke so se podale v poizvedovanje in prišle do ugotovitve, da je pozitivna nogometašica bila še v četrtek na treningu Olimpije, v stiku s svojimi soigralkami in da tako seveda obstaja nevarnost, da je okužila še katero izmed drugih nogometašic Olimpije. Ker za razliko od moških prvoligaških klubov v ženskih testiranja niso obvezna, je seveda v tem trenutku po mnenju Štajerk nemogoče vedeti, koliko je okuženih v vrstah Olimpije.

Zaradi zapletene situacije so Mariborčanke zaprosile NZS, da bi se tekma prestavila in jih seznanile z omenjeno situacijo. NZS je o celotni situaciji povprašal Olimpijo, dobil dopis, da je z njimi vse v najlepšem redu, da s Covid-19 okužena nogometašica ni bila cel teden v stiku s soigralkami (kar je po besedah Mariborčank laž, saj naj bi bila na treningu še dan pred pozitivnim testom) in da zato ne vidijo nikakršnega razloga za prestavitev tekme.

Tekma je torej na sporedu po prvotnem načrtu, danes ob 11. uri v Mariboru. Mariborčanke se zavedajo, da če ne bodo prišle na tekmo, bodo kaznovane. Tako kot je bil kaznovan recimo Aluminij, ki ga ni bilo v Ljudski vrt. Zato so se Štajerke odločile, da bodo na tekmo prišle, a je ne bodo odigrale. Vsaj ne resno. Kot nam je uspelo izvedeti, se bodo igralke postavile na igrišče in nato, z maskami na obrazu, na igrišču stale. S tem želijo sporočiti, da je v tej težki situaciji vendarle zdravje na prvem mestu.

Članki iz rubrike