Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.10.2020 20:42:59

City ugnal Arsenal

Po liverpoolskem med Evertonom in Liverpoolom, ki se je končal brez zmagovalca, je bil v 5. krogu na sporedu še en derbi angleške nogometne lige. V Manchestru je City gostil Arsenal in ga še sedmič zaporedoma premagal, izid je bil 1:0.

Gostitelji, ki so igrali brez poškodovanega Kevina De Bruyneja, v ekipo pa se je po štirih mesecih odsotnosti vrnil Sergio Agüero, so po pričakovanjih takoj prevzeli pobudo na igrišču. Nizali so nevarne akcije, v vodstvo pa prišli v 23. minuti. Akcijo je začel Agüero, po strelu Phila Fodna je vratar Arsenala Bernd Leno žogo odbil, a je prišla do Raheema Sterlinga, ki jo je poslal v mrežo.

Goste je prejeti gol prebudil, do odhoda na odmor so imeli dve lepi priložnosti, Bukayo Saka in Pierre-Emerick Aubameyang sta sama prišla pred vratarja Edersona Moraesa, vendar je Brazilec obakrat odlično reagiral.


Drugi polčas ni bil tako zanimiv kot prvi, pravih priložnost praktično ni bilo več.

Nov spodrsljaj si je privoščil Chelsea, ki je na domačem igrišču le remiziral s Southamptonom, čeprav je Timo Werner z dvema goloma že do 19. minute Londončanom zagotovil zanesljivo vodstvo. Toda gosti so ob koncu prvega polčasa zaigrali napadalneje, prek svojega najboljšega strelca Dannyja Ingsa zaostanek znižali, napade pa nadaljevali tudi na začetku drugega dela.

To se jim obrestovalo v 57. minuti, ko so izkoristili napako Kurta Zoumaja, ki je slabo vračal žogo svojemu vratarju, strelec gola pa je bil Che Adams. Le dve minuti pozneje je za novo vodstvo domačih poskrbel drugi Nemec v ekipi Kai Havertz, toda Chelseaju ni uspelo zadržati prednosti, v zadnji minuti je rezultat izenačil Jannik Vestergaard.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike