Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
3 04.10.2020 11:25:27

JAN OBLAK bo dobil naslednika! SLOVENEC blesti v ANGLIJI in trka na vrata ... (video)

Profimedia
Slovenija je res valilnica vrhunskih vratarjev. Jan Oblak spada med najboljše na svetu, Samir Handanović je eden tistih, ki je zaznamoval desetletje v serie A ...

V Angliji pa mladi, 17-letni Žan-Luk Leban blesti v dresu Evertona, seveda v opravi  ekipe do 18 let. Na zadnji tekmi so njegovi modri po zaostanku z 0:2 proti Burnleyju obrnili rezultat in zmagali s 3:2 in so po štirih tekmah še nepremagani. V poročilu s tekme na uradni strani Evertona je obetavni čuvaj mreže omenjen večkrat, saj se je izkazal z nekaj bravuroznimi obrambami. Ob zadetkih, ki ju je prejel, ni mogel storiti nič. Še več ... Ob fantastičnih posredovanjih je obramba pred njim delovala slabo in ... Toda Everton se je vrnil in na koncu zmagal tudi po zaslugi Lebana, ki je od prve do zadnje minute branil odlično.

zan luk leban
fc everton

Žan-Luk Leban je sin nekdanjega košarkarskega reprezentanta Boštjana Lebana. Sam se je zapisal nogometu in očitno ni storil napake. Velja namreč za enega najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev. Pravijo celo, da sodi med bolj obetavne vratarje v Evropi. Že pred časom so ga preizkušali številni velikani: tudi Barcelona in Manchester United. Na koncu se je odločil, da bo odšel prav v Anglijo, toda ne na Old Trafford, izbral je sosednji Liverpool.
Leban že od otroških let dalje živi v Varšavi, potem pa je član mladih slovenskih reprezentanc lani 1. julija uradno postal član Evertona. Leban se je kalil pri poljskem klubu FCB Escola Varsovia iz Varšave. »Naporno je bilo, a sem hitro ujel ritem, saj sem čakal na to in za to treniral vsa ta leta! Na vse skupaj sem bil tudi mentalno pripravljen. Vadim z ekipo do 23 let, ki je v bistvu druga ekipa, ki nastopa v premier league 2,« je Žan-Luka lani povedal za Slovenske novice ob prestopu v Everton. Lani se je na enem od treningov poškodoval (križne vezi), toda kljub temu so mu decembra 2019 ponudili dveinpolletno profesionalno pogodbo, ki jo je z veseljem sprejel. Zaigral je že na zadnjih šestih tekmah sezone 2019/20, preden so je končali zaradi korone, v sezoni 2020/21 pa je prvi vratar ekipe Evertona do 18 let. Modri z Goodison Parka so že vedeli, zakaj so mu dali v podpis pogodbo do junija 2022. 



Značke: everton, jan-oblak

Članki iz rubrike