Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.10.2020 11:18:08
Deli članek:

Bo LUKA BOBIČANEC ZAPUSTIL Muro? Kakšno ODŠKODNINO zahtevajo črno-beli? Športni direktor odgovarja …

Jurij Kodrun

Nadaljnja usoda izjemno pomembnega člena Sobočanov še vedno negotova.

V prekmurskem nogometnem hramu so z uvodom v novo sezono nadvse zadovoljni. Upravičeno. Mura je po petih odigranih krogih s štirimi zmagami in neodločenim izidom na vrhu lestvice, hkrati se je na zelo dostojen način poslovila od kvalifikacij za ligo Europa. Da razmere niso idilične, skrbijo preglavice s poškodbami, oazo miru pa bi utegnil razburkati odmeven prestop. Vse skupaj je resda še precej daleč od uresničitve, ampak ni izključen scenarij, po katerem bi črno-beli v nadaljevanje sezone krenili brez Luke Bobičanca, ki bi ga rad v svoje vrste privabil eden od ukrajinskih prvoligašev. Ime kluba za zdaj ostaja neznanka, da se v tej smeri nekaj dogaja, pa so potrdili tudi v Fazaneriji. "Uradnega nimamo še nič," je sicer najprej pojasnil športni direktor Denis Rajbar, a nato pristavil: "Drži pa, da nas je zastopnik Luke Bobičanca obvestil o zanimanju enega kluba, vendar je to za zdaj vse. Ponudbe na naslov kluba nismo dobili."

In kakšno je oziroma naj bi bilo stališče Sobočanov? "Popolnoma jasno je, da mora biti ponudba takšna, da bo zadovoljila tako klub kot igralca. To je vedno osnovni pogoj," je odvrnil snovalec kadrovske politike murašev.

Seveda nas je zanimalo, kakšno odškodnino nameravajo zahtevati muraši za odličnega vezista, ki ima sklenjeno pogodbo do 30. maja 2022. "Ne, o številkah res ne bi govoril, toda kakopak se zavedamo, da gre za enega od naših najpomembnejših igralcev, in vemo, kaj vse bi nam lahko prinesel. Koliko je to vredno, bomo videli, prav tako ni nepomembno spoznanje, da smo finančno stabilni, zato prodaje niso nujno zlo. A počakajmo, da vidimo, kaj nam bo ponujeno, če nam bo, potem se bomo ustrezno odzvali," odgovarja Denis Rajbar. Snubci 27-letnega Medžimurca imajo sicer vse manj časa, da od besed preidejo h konkretnim dejanjem, prestopni rok v Ukrajini namreč traja do ponedeljka do polnoči.