Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2020 10:49:20
Deli članek:

Liverpool ostal BREZ NAJVEČJEGA TALENTA, za rekordno odškodnino je odšel v Sheffield United!?!

Profimedia

Tržišče nogometašev v petih najmočnejših ligah v Evropi se počasi zapira, podaljšan prestopni rok se zaključuje jutri.

Angleški prvak Liverpool ima tako močno zasedbo, da trener Jürgen Klopp preprosto ni našel mesta za svojega najbolj nadarjenega nogometaša Rhiana Brewsterja, ki je podpisal petletno pogodbo s Sheffield Unitedom. Odškodnina znaša 26 milijonov evrov, kar je Sheffieldov rekord, toda v Liverpoolu se fantu niso želeli povsem odpovedati. Če gre za največjega talenta, ga pač brezpogojno ne izpustiš iz rok. Redsi so v pogodbo vrinili člen, po katerem imajo tri leta časa, da igralca odkupijo nazaj – po 15 odstotkov višji ceni, tako da bodo zadovoljni tudi v Sheffieldu. Kaže, da so s poslom vse tri strani (igralec in oba kluba) pridobile.

Dvajsetletni napadalec je že v drugem delu pretekle sezone preživel drugje  kot posojeni igralec je v drugi ligi (Championshipu) branil barve Swanseaja. In tudi v prihodnje (vsaj za nekaj časa) zanj v Liverpoolu ni prostora. "Nisem sebičen, to nikomur ne koristi. Vsi mladi igralci se morajo zavedati, da jih ne želimo za vsako ceno zadrževati pri nas le zato, da bi jih uporabili na eni ali dveh tekmah v sezoni. Tako pač ne delamo," je dejal Klopp in še dodal: "Rhian se doslej ni uspel izboriti za mesto v ekipi, čeprav je napredoval. Bil je poškodovan in moral se je vračati. Zdaj je 100-odstotno pripravljen."


Brewster je bil pred tremi leti na svetovnem prvenstvu U-17, ko so mladi Angleži postali svetovni prvaki, najboljši strelec tekmovanja (8 zadetkov). Leta 2018 si je hudo poškodoval gleženj, okrevanje je bilo dolgo. Doslej je le štirikrat zaigral za člansko vrsto Liverpoola, nikoli na tekmah premier lige.

Zanimivo, lani je bil del ekipe v finalu lige prvakov, obračun s Tottenhamom si je sicer ogledal z rezervne klopi, a prejel kolajno za naslov evropskih prvakov.

Prav tako je zanimivo, da je pred dvema letoma Liverpool celo odpovedal prijateljsko tekmo z Borussio iz Mönchengladbacha  kot opozorilo nemškemu klubu, ki je mimo kluba nagovarjal nadarjenega igralca k prihodu v Nemčijo.