Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
1 14.07.2020 08:58:43

Kdo bo najboljši nogometaš in trener v 1. SNL po izboru Spinsa? Glasujte za svojega favorita!

Jurij Kodrun
Spins tudi v letošnji sezoni izbira najboljše.

Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani Spinsa, se je prvič zgodil leta 2004. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. Z leti so bila zaradi velikega zanimanja javnosti in nogometašev samih izboru dodana tudi glasovanja za najboljše nogometaše po posameznih igralnih mestih, najboljšega slovenskega nogometaša sezone, najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige in najboljšo nogometašico sezone v Sloveniji.

V letošnjem letu bomo priča že 16. izboru najboljših nogometašev sezone. Zaradi prekinitve tekmovalne sezone, ki je bila posledica ukrepov pandemije koronavirusa, v letošnjem letu ne bomo izvajali glasovanja za najboljše nogometaše 2. SNL in nogometašice 1. SŽNL. Nogometaši, trenerji, strokovna javnost (novinarji) in navijači bodo tako izbirali najboljše nogometaše in trenerje 1. SNL v sezoni 2019/20.

Glasovanje poteka na spletni strani www.spins11.si.


Pri izboru za najboljšega trenerja sezone v 1. SNL v letošnjem letu sodelujemo z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, prek katere bo v glasovanje vključenih približno 700 trenerjev z UEFA A in UEFA PRO trenersko usposobljenostjo.

Sodelovanje smo sklenili tudi s športnimi redakcijami največjih medijskih hiš pri nas, kjer smo vsaki namenili 5 glasov. V glasovanje so tako vključeni: RTV Slovenija, portal MMC, Val 202, POP TV, Planet TV, Sportal, časopisna hiša Delo, Dnevnik, Večer, Ekipa 24 in STA.

Predstavitev nominirancev je predvidena v torek, 14. 7. 2020. Širši izbor najboljših po igralnih pozicijah zajema: 3 vratarji, 8 obrambnih igralcev, 6 vezistov in 6 napadalcev. Ob tem bomo objavili tudi širši seznam najboljših trenerjev sezone in kandidatov za najboljšega nogometaša sezone 2019/20 v Sloveniji.

Javnost (navijači) bo s spletnim glasovanjem za izključno nominirance nadaljevala do predvidoma ponedeljka, 20. 7. 2020. Med sodelujočimi bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel dres državne nogometne reprezentance s podpisi vseh zmagovalcev.

Zaradi ukrepov in posledic, ki jih je povzročila pandemija koronavirusavirusa, prireditve Nogometna Gala SPINS XI v letošnjem letu ne bomo organizirali. Nagrade najboljšim nogometašem in trenerju sezone bomo podelili na tekmah zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije (PLTS), 22. 7. 2020.


OBDELAVA PREJETIH PODATKOV

Glasovi, ki se bodo zbirali prek internega glasovanja Spins in spletnega glasovanja, v katerega bo vključena javnost, se bodo sešteli in delili po odstotkih, in sicer:

NAJBOLJŠI NOGOMETAŠI

- NOGOMETAŠI (50 %)
- MEDIJI (25 %)
- JAVNOST/NAVIJAČI (25 %)

NAJBOLJŠI TRENER

- TRENERJI (50 %)
- MEDIJI (25 %)
- JAVNOST/NAVIJAČI (25 %)

Značke: spins, nagrade

Članki iz rubrike