kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 07.06.2020 12:08:44

Pismo RAZOČARANIH slovenskih nogometašev: Nismo zahtevali NITI EVRA, zato BOLI ŠE BOLJ

Jurij Kodrun
Igralci in vodstvo kluba na različnih bregovih.

Nogometaši Kolpe so prekinitev prvenstva v 1. članski ligi MNZ Ljubljana dočakali na prvem mestu in si zagotovili napredovanje v tretji kakovostni razred tekmovanja, toda vodstvo kluba se je napredovanju med tretjeligaše odreklo. S pojasnilom, da si takšnega finančnega zalogaja ne morejo privoščiti, kar je ekipo nadvse razžalostilo. In zato so spisali srce parajoče pismo, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

"To je skupina izjemnih fantov, ki se je v soboto še zadnjič zbrala kot člani NK Kolpa. Kot je že znano, smo se z osvojenim prvim mestom v 1. MNZ Ljubljana uvrstili v 3. SNL – zahod, kjer bi morali nastopati v močni konkurenci in predstavljati klub, mesto Metlika in ne nazadnje celotno Belo krajino.

Na žalost je vodstvo kluba zaradi finančnih težav zavrnilo nastopanje v višjem rangu, kar v teh težkih časih igralci sicer razumemo, a tega nikakor ne moremo sprejeti. Odraščali smo v športnem duhu, in čeprav je osnovni cilj večine igralcev druženje in skrb za telo, imamo športne ambicije. Sploh, ker smo nogometu vse življenje posvetili ogromno časa in se odrekli marsičemu ter bili vzgojeni, da ko nekaj osvojiš, si za to nagrajen. Če ne finančno, pa tekmovalno. Nikoli nismo zahtevali niti evra, vsake zimske priprave, majice, trenirke in ostali  za naš klub – 'nadstandard' smo si vedno krili sami. Ker imamo radi nogomet in ker smo želeli to zgodbo peljati naprej. Vse, kar smo zahtevali od uprave, je, da nam omogoči nastopanje v tekmovanju, ki smo si ga pošteno prislužili na igrišču.

kolpa

Zato na žalost članska ekipa v naslednji sezoni ne bo več enaka, zgolj upamo lahko, da se ne bo povsem razpadla. Nekateri bodo ostali, drugi bodo odšli k sosedom v Črnomelj, tretji bodo nehali z aktivnim igranjem nogometa.

Najbolj pa boli to, da se bo razpadla skupina odličnih fantov in velikih prijateljev, ki smo bili zares prava 'klapa', kar se je kazalo tudi na igrišču. Povsem sami, s trenerjem Robijem Filakom in večnim Miletom Dimitrijevićem - Pajotom na čelu smo se borili, odrekali drug za drugega, na račun družine in služb vikende namenjali nogometu in bili za to nagrajeni s prvim mestom v ligi, česar nam ne more vzeti nihče. Kot tudi izjemnega vzdušja na in po belokranjskem derbiju, ki smo ga avgusta dobili s 7:0 (najvišja zmaga na derbijih) in veselja po zmagi proti Interblocku, ko smo osvojili naslov jesenskega prvaka. Prijateljstva in vezi, ki smo jih sklenili v vseh letih skupnega igranja v Podzemlju, tudi ne. Zimskih priprav v Umagu smo se vsako leto veselili kot majhni otroci, ko čakajo morje.

Zdaj je tega konec. In to v trenutkih, ko smo bili najbolj povezani, imeli zelo dobro ekipo (na in izven igrišča) ter odlične rezultate.

Kljub temu, da nam MNZ Ljubljana zaradi predčasne prekinitve tekmovanja uradno ni podelila pokala za naslov prvaka v sezoni 2019/20, smo na zadnjem druženju oziroma zadnji večerji to naredili sami. Prav tako je plaketo za najboljšega strelca lige (17 golov) dobil Žiga Kočevar. Robi in Pajo pa sta od igralcev prejela veliki skupinski sliki z zahvalo za vse, kar sta storila za to ekipo. Še nekaj. Igrali smo zastonj in to smo bili pripravljeni početi tudi v višji ligi," so sporočili igralci, ki so barve Kolpe branili v tekmovalni sezoni 2019/20.

Članki iz rubrike