klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 07.06.2020 10:29:53

KLOPP kritično o POKORONSKEM obdobju: To bi bilo treba RAZLOŽITI

Reuters
Nemški strokovnjak na klopi Liverpoola se zavzema za normalnost.

Zdaj, ko se nogomet počasi prebuja in skuša priti na nekdanja izhodišča po koronakrizi, ni čas za astronomske prestope in milijonska plačila nogometašem, je prepričan trener Liverpoola Jürgen Klopp. Oglasil se je zaradi še ne realiziranega, a po medijskih navedbah že dogovorjenega prestopa rojaka Tima Wernerja iz Leipziga v Chelsea.

Nemški napadalec Timo Werner, prvi zvezdnik Leipziga, kjer igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, naj bi se po tej sezoni preselil v London. Chelsea je namreč po poročanju nemških in britanskih medijev pripravljen plačati odkupno klavzulo nemškemu klubu, kar ga bo stalo med 55 in 60 milijoni evrov. Uradne potrditve prestopa sicer še ni.

Klopp je v pogovoru za televizijo Sky dejal, da v sedanjih časih ne vidi možnosti za takšne velikanske zneske. V bitki za Wernerja so v preteklosti številni ljubitelji nogometa videli tudi Liverpool, a se, kot kaže, ta klub ne namerava spusti v projekt.

"V tem trenutku vsi izgubljamo sredstva. Smo brez gledalcev, vračati moramo kupnine za vstopnice, tudi naslednja sezona bo morda brez gledalcev. Ne bomo prodali vstopnic VIP, to bo vplivalo na naše partnerje in imelo še druge posledice. Stvari se bodo spremenile," je dejal Klopp o trenutnem dogajanju v nogometu.

Poudaril je, da zato ni primerno, da bi klubi v teh časih ponujali desetine milijonov za prestope. "Pogovarjamo se o znižanju plač igralcem in zaposlenim v klubih. Na drugi strani pa je v igri 50 ali 60 milijonov za nogometaša. To bi bilo treba razložiti," je bil oster Klopp.

Pri Leipzigu za zdaj še niso potrdili, da bi bil kdo od tekmecev pripravljen plačati odkupno klavzulo za Wernerja. "Radi bi v ligo prvakov, v tem trenutku se s Timom pogovarjamo samo o tem. Podpisali smo pogodbo z njim, da bi zagotovili graditev naše mlade ekipe. Klavzulo je zahteval on, zato zdaj on odloča o naslednjih korakih. A za zdaj nismo dobili nobene ponudbe," je po sobotni tekmi nemške bundeslige - Leipzig jo je sicer končal z nepričakovanim spodrsljajem in le točko proti zadnjemu Paderbornu - dejal direktor kluba Oliver Mintzlaff.

Članki iz rubrike