900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
12 10.04.2020 00:05:01

Jankovićeve ODMEVNE BESEDE! Kritikom Čeferina sporočil: To je NEPOTREBNO, to zelo ŠKODI ugledu ...

Mediaspeed
Predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je eden najbolj izpostavljenih Slovencev, v mednarodnih okvirih bržčas ni vplivnejšega.

Med pandemijo koronavirusa, ko je praktično ves svet priklopljen na aparate, vlade držav - tudi slovenska - pa komaj krpajo konec s koncem in se trudijo, da bi bile posledice čim manj boleče, Čeferin pomaga in tvorno sodeluje.

In ima kaj pokazati, za podporo in dejanja mu je brez dvoma večina Slovencev hvaležna. Ne vsi, saj se najdejo tudi kritiki njegovega lika in dela, a ljubljanski župan ni med njimi. "Aleksandra poznam že vrsto let in izjemno sem ponosen, da sva prijatelja," je med drugim zapisal Zoran Janković.

Njegovo sporočilo v podporo predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu objavljamo v celoti.

"Zadnje dni v medijih spremljam popolnoma neutemeljene in krivične napade na prvega moža UEFE Aleksandra Čeferina, kateri ne le da so nepotrebni, ampak škodijo ugledu države.

Aleksandra poznam že vrsto let in izjemno ponosen sem, da sva prijatelja.


Poznam ga kot delovnega, odločnega, kot človeka z jasno vizijo, ki išče rešitve in je poln optimizma. Zato je v svojem delu izjemno uspešen, cenjen, spoštovan in nedvomno zelo vpliven.

V teh težkih časih, ko se je tudi naša država znašla v vrtincu epidemije korona virusa, ni pozabil, od kod prihaja. Kot eden najvplivnejših mož na svetu je takoj priskočil na pomoč in uredil, da smo dobili prepotrebne zaščitne maske.

To lahko naredi le človek z izrazitim čutom do soljudi, ki mu je pripadnost in skrb za sodržavljanke in sodržavljane zelo pomembna. Aleksandra izjemno cenim in spoštujem ter sem mu za njegovo gesto hvaležen.

V teh časih je bolj kot kadarkoli pomembno sodelovati, biti strpen, solidaren, znati živeti skupaj, obenem pa spoštovati vse različnosti."

Zoran Janković
župan MOL

Članki iz rubrike