Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

am
am
13 06.04.2020 09:27:34

Odgovoril je na VPRAŠANJE LETA! Jaz na VOLITVAH? Predsednik države? Predsednik vlade? Takole je ...

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Mnogi bi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina radi videli tudi kot predsednika slovenske vlade ali države.

Po tem, ko je postalo jasno, da je Aleksander Čeferin velikodušno pomagal Sloveniji in pomagal pri nabavi zelo potrebnih zaščitnih mask za zdravstvene delavce, so se pojavili številni pozivi, da bi moral prav on kandidirati za predsednika vlade ali države. Pa bi res? O tem je spregovoril v odmevnem pogovoru z Andrejem Miljkovićem v ponedeljkovi tiskani izdaji Ekipe SN. 

Malce za šalo in kar veliko zares marsikdo pravi, da bi Aleksander Čeferin zlahka zmagal tako na volitvah za predsednika Slovenije kot na parlamentarnih volitvah v naši državi. Se s tem strinjate?
Uh, ne vem, težko rečem. Nisem se še nikoli ukvarjal z razmišljanjem o tem, kaj šele s čim bolj konkretnim. Nisem še razmišljal o tem, ali bi lahko kandidiral za katerega od državnih položajev – in če bi kandidiral, kakšno podporo lahko dobim. To pa ne pomeni, da ste vi prvi, ki ste rekli kaj takega. Sem dobil kar nekaj sporočil in pozivov, ki so trdili nekaj podobnega kot vi, ampak za zdaj sem predsednik Evropske nogometne zveze in razmišljam le o tem.

Pa mislite, da bi vas taka priljubljenost v domovini lahko pripeljala do tega, da bi vas kateri od položajev – torej položaj predsednika države ali predsednika vlade – v prihodnosti zamikal?
V tem trenutku nimam občutka, da bi me lahko. Sem se pa v življenju že navadil na to, da je pri takih stvareh bolje biti tiho. Oziroma reči zgolj, da je treba uživati v tem trenutku in dobro opravljati svoje delo – kaj bo prinesla prihodnost, pa bomo videli.

Članki iz rubrike