Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

am
am
13 06.04.2020 09:27:34

Odgovoril je na VPRAŠANJE LETA! Jaz na VOLITVAH? Predsednik države? Predsednik vlade? Takole je ...

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Mnogi bi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina radi videli tudi kot predsednika slovenske vlade ali države.

Po tem, ko je postalo jasno, da je Aleksander Čeferin velikodušno pomagal Sloveniji in pomagal pri nabavi zelo potrebnih zaščitnih mask za zdravstvene delavce, so se pojavili številni pozivi, da bi moral prav on kandidirati za predsednika vlade ali države. Pa bi res? O tem je spregovoril v odmevnem pogovoru z Andrejem Miljkovićem v ponedeljkovi tiskani izdaji Ekipe SN. 

Malce za šalo in kar veliko zares marsikdo pravi, da bi Aleksander Čeferin zlahka zmagal tako na volitvah za predsednika Slovenije kot na parlamentarnih volitvah v naši državi. Se s tem strinjate?


Uh, ne vem, težko rečem. Nisem se še nikoli ukvarjal z razmišljanjem o tem, kaj šele s čim bolj konkretnim. Nisem še razmišljal o tem, ali bi lahko kandidiral za katerega od državnih položajev – in če bi kandidiral, kakšno podporo lahko dobim. To pa ne pomeni, da ste vi prvi, ki ste rekli kaj takega. Sem dobil kar nekaj sporočil in pozivov, ki so trdili nekaj podobnega kot vi, ampak za zdaj sem predsednik Evropske nogometne zveze in razmišljam le o tem.

Pa mislite, da bi vas taka priljubljenost v domovini lahko pripeljala do tega, da bi vas kateri od položajev – torej položaj predsednika države ali predsednika vlade – v prihodnosti zamikal?
V tem trenutku nimam občutka, da bi me lahko. Sem se pa v življenju že navadil na to, da je pri takih stvareh bolje biti tiho. Oziroma reči zgolj, da je treba uživati v tem trenutku in dobro opravljati svoje delo – kaj bo prinesla prihodnost, pa bomo videli.

Članki iz rubrike