jasnovidnost Dobra karma

To so jasna znamenja, da ste povezani z višjo ...

harry meghan 2 Svet24.si

Harry in Meghan nevede zanetila pravo medijsko ...

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

Študentski domovi ostajajo odprti Svet24.si

Študentski domovi od študentov zahtevali bančne...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

Jasna Kuljaj Odkrito.si

Jasna Kuljaj: Moj glasbeni okus je rahlo shizofren...

Robert Korošec Njena.si

Roberta Korošca dobite za 50 €, Slakonja želi ...

am
am
1 06.04.2020 07:25:19

Bo LIVERPOOL PRVAK? Bomo videli boj Reala in Barce? ČEFERINOVA napoved, o kateri govori VSA EVROPA!

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Aleksander Čeferin je v velikem intervjuju spregovoril o koncu državnih prvenstev po Evropi.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v velikem intervjuju, ki ga je opravil s kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN Andrejem Miljkovićem, med drugim spregovoril tudi o zelo vroči temi: kako in kdaj se bodo nadaljevala prvenstva po Evropi in na kakšen način bodo zveze določile prvaka, če ne bo pogojev za nadaljevanje. 

Ali vi osebno v tem trenutku pričakujete, da bomo to poletje videli tekme tudi v serie A in la ligi – torej v ligah dveh najbolj prizadetih evropskih držav? Verjamete, da bomo videli obračun Barcelone in Reala za španski naslov, boj za naslov v Italiji?

Sem optimist. Optimist sem, da bomo videli zaključek španskega prvenstva, optimist sem, da bomo videli zaključek italijanskega, in optimist sem na splošno. Seveda pa ne morem ničesar zagotoviti, ničesar ne morem obljubiti. Vse bo odvisno od stanja v posameznih državah, vse bo odvisno od tega, ali bodo okoliščine dovolj varne, da z igranjem nogometa ne bi ogrožali nikogar.

V prav posebnem položaju je Liverpool, to zagotovo čutite tudi vi, čeprav na svojem položaju morda ne morete razmišljati na tak način. Rdeči čakajo na naslov 30 let, izjemno so mu blizu in seveda njihove navijače prav posebej zanima, ali ga bodo lahko osvojili.

Ne vidim načina, da bi Liverpool ostal brez naslova. Če se bo igralo, potem ga bo skoraj zanesljivo osvojil – teoretično sicer še ni prišel do zagotovljene lovorike, a praktično je povsem blizu. Če se vendarle ne bi moglo igrati, pa bo prav tako na neki način in po nekem ključu treba razglasiti rezultate, treba določiti prvake. In seveda ponovno ne vidim scenarija, po katerem to ne bi bil Liverpool. Razumem, da bodo navijači razočarani, če se bo zgodilo na praznem stadionu ali celo za zeleno mizo, toda verjamem, da bodo na tak ali drugačen način naslov vendarle dobili.

Ali imate že postavljene kriterije, po katerih bi določali prvake in končni vrstni red, če se katera od lig ne bi mogla odigrati do konca?

Ne, nimamo, govoril sem zgolj hipotetično. Se pripravljamo tudi na take scenarije, a se s podrobnostmi za zdaj ne ukvarjamo. V tem trenutku smo popolnoma odločeni, da bomo tekmovanja izpeljali do konca.

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z ALEKSANDROM ČEFERINOM, V KATEREM JE SPREGOVORIL O DONACIJAH, UKREPIH, POMOČI SLOVENSKIH VLADI IN O TEM, ALI BO KANDIDIRAL NA PREDSEDNIŠKIH ALI PARLAMENTARNIH VOLITVAH, SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI ŠTEVILKI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike