Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
14.03.2020 07:51:44
Deli članek:

Kako bo MURA živela v 'KORONTENI'? Vodstvo kluba se je odzvalo zelo resno. Z DRASTIČNIMI ukrepi!

Dostop do Mestnega stadiona v Fazaneriji je omejen.

Muraši so se morali s prekinitvijo sezone sprijazniti pred enim od vrhuncev sezone – pred prvo tekmo polfinala pokalnega tekmovanja v Kidričevem. Ta je bila predvidena po prvenstvenem dvoboju z Aluminijem, ki bi moral biti v 'šumi odigran v sobotnem popoldnevu.

"Nočemo skrivati, da je pokal za nas pomemben. Finale bo na našem stadionu in seveda bi bili radi udeleženci zaključnega obračuna. To je povsem razumljivo, a temu vendarle ne pripisujemo usodnega pomena. Prvenstvu se še zdaleč nismo odrekli. Če v pokalu morda ne bi dosegli želenega, nam še vedno ostane prvenstvo, da kaj naredimo tam. Ne smemo ga zapostaviti, še vedno smo živi v obeh tekmovanjih," je pred dnevi za Ekipo SN povedal športni direktor in podpredsednik črno-belih Denis Rajbar, a nogomet je zdaj zaradi koronavirusa kakopak potisnjen v ozadje. Sobočani so se takoj po prekinitvi tekmovanj odzvali s prvimi ukrepi, v petkovem večeru so se sestali še člani upravnega odbora in razpravljali o tem, kako bo klub živel v času karantene. Ali če si lahko privoščimo malce šale, v obdobju 'korontene'.

"Do nadaljnjega so v klubu prekinjene vse aktivnosti," je po srečanju najbolj odgovornih sporočil Stanko Prelec, ki je pri muraših odgovoren za stike z javnostjo.

Za mlajše selekcije je jasno, da bržčas ne bodo vadile še kar nekaj časa, v središču pozornosti zanimanja navijačev pa so Ante Šimundža in njegovi varovanci. "Ekipa je do srede prosta, v tem času ne bo treningov, potem bomo videli, kako in kaj naprej. Razmere se hitro spreminjajo in seveda jih podrobno spremljamo, na podlagi tega ter nadaljnjih ukrepov vlade, ki jih pričakujemo, pa se bomo odločali za naslednje poteze. Odzivali se bomo sproti," je dodal tiskovni predstavnik črno-belih.

Že v četrtek so se v prekmurskem nogometnem hramu odločili za omejitev dostopa do stadiona, zaradi česar je prenehal delovati klubski bar na stadionu. "Fazanerija je zaklenjena in tako bo ostalo vse do preklica ukrepov. Razmere so vse prej kot prijetne in vesti se moramo odgovorno," na 'prvo žogo' drastične ukrepe razumljivo pojasnjuje Stanko Prelec.