mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
4 27.02.2020 09:01:29

Obvestilo za javnost v zvezi s poslovanjem NK Brinje- Grosuplje

Pretekli teden so slovenski mediji poročali o delu z mladimi v nogometnem klubu Brinje, o delu v nogometni šoli pod vodstvom predsednika kluba Andraža Zrneca in trenerja Gorana Markoviča.

Z namenom popolne informiranosti skupina staršev otrok podaja opis lastnih izkušenj z vodenjem, organiziranjem, delom z mladimi in poslovanjem v nogometnem klubu Brinje in nogometnem klubu Ivančna Gorica. (v nadaljevanju NK Brinje in NK Ivančna Gorica).

Skupina otrok in njihovi starši so bili s strani predsednika kluba Andraža Zrneca in trenerjev v sezoni 2019/2020, (meseca avgusta), obveščeni, da otrokom, ki so v NK Brinje trenirali v preteklih sezonah oziroma v nogometni šoli NK Brinje, ni mogoče zagotavljati udeležbe na treningih in tekmah, sočasno pa je bil predlagan izpis iz NK Brinje in vpis pri NK Ivančna Gorica.

V nadaljevanju jim je bilo dodatno pojasnjeno, da bodo otroci, ki bodo sprejeli predlagani izpis in vpisu pri NK Ivančna Gorica trenirali 2x v okviru nogometne šole Brinje in 2x v Ivančni Gorici. V primeru, da predlogu za izpis straši ne bodo sledili pa jim je bilo sporočeno, da otrokom ne morejo zagotavljati vključevanja v treninge in udeležbo na tekmah v selekcijah nogometnega kluba Brinje, zaradi prostorske in trenerske prezasedenosti.

Staršem je bil predlagan vpis v NK Ivančno Gorico, to je v klub, ki so ga trenerji in predstavnik NK Brinje Andraž Zrnec v predhodnih pogovori s starši opisovali kot najbolj neprimeren klub za razvoj mladih igralcev oziroma klub, ki je zaradi finančnih težav tik pred propadom.

Ker je bil predlog za izpis staršem otrok predočen kot zahteva, je skupina 12. otrok dejansko podala soglasje za izpis in vpis pri NK Ivančna Gorica, pri tem pa so bila pri določenih otrocih kršena pravila registracijskega postopka, s strani predsednika NK Brinje Andraža Zrneca.

Otroci so se soočili z izrednim razočaranem, saj so bili pred tem enakopravni člani NK Brinje tudi več let in so bili prijateljsko povezani s preostalo skupino igralcev v nogometni šoli mlajših selekcij NK Brinje. S tem so bili izključeni ne le iz povezane skupine, temveč tudi iz domačega okolja in šolske družbe, saj se je povezanost iz treningov prenašala tudi v skupno šolsko okolje.

Posledica neprimerne in grobe izključitve iz NK Brinje se je pokazala tudi kot socialna in družbena izločenost skupine od preostalih otrok, ki jim je vadba v NK Brinje dovoljena.



Otroci oziroma mladostniki, ki še vedno trenirajo v NK Brinje, skupino otrok iz NK Ivančna Gorica ocenjujejo kot neenakopravne, kar trenerji in vodstvo po vedenju staršev, celo vzpodbujajo.

Ob napotitvi skupine otrok v NK Ivančna Gorica je bilo staršem pojasnjeno, da klub ne more organizirati tretje ekipe, saj ne razpolaga z ustreznimi prostorskimi in trenerskimi kapacitetami, kar pa se je v nadaljevanju potrdilo kot zavajanje, ker so bili po odhodu skupine otrok v klub sprejeti in vpisani drugi otroci, pretežno iz Ljubljanskega okolja zaradi osebne povezanosti oz. osebnega znanstva z nekaterimi trenerji in predsednikom kluba NK Brinje. Skupina, ki je bila praktično izključena iz vseh selekcij nogometne šole NK Brinje je do izpisa redno plačevala vadnino in aktivno prispevala k razvoju kluba in zbiranju sredstev za njegovo poslovanje, kar pa je bilo s strani predsednika kluba in uprave spregledano in očitno nepomembno.

Da je šlo za načrtno in nenadno ter neutemeljeno zahtevo vodstva kluba dokazuje tudi okoliščina, da so vsi otroci tik pred zahtevo za izpis kot registrirani igralci NK Brinje pred tem opravili zdravniški pregled v NK Brinje, zahteve za izpis pa so bile podane tudi zadnji dan izpisnega roka oz. registracije igralcev pri nogometni zvezi.

Po vpisu otrok pri NK Ivančna Gorica, zaveze, ki so jo vodstvo in trenerji NK Brinje dali staršem izpisanih otrok v zvezi z organiziranjem treninga dvakrat na igriščih NK Brinje in dvakrat v Ivančni Gorici niso bile izpolnjene. S tem nastajajo številni logistični problemi in izredno povečani materialni stroški staršev teh otrok, ki bivajo pretežno v okolici kluba NK Brinje in morajo zaradi prevoza na trening v NK Ivančna Gorica opraviti tudi več kot 50 km na posamezni trening. S tem starši in otroci izgubljajo čas, ki je potreben zaradi prevoza na treninge in tekme izven bivališča otrok.

Na neurejenost poslovanja vodstva NK Brinje kaže tudi način obračunavanja vadnine po vpisu otrok pri NK Ivančna Gorica. Starši otrok kljub registraciji pri NK Ivančna Gorica, še vedno plačujejo vadnino in članarino NK Brinje- Grosuplje, ki izdaja račune za mesečne vadnine in ki jo straši plačujejo na račun NK Brinje- Grosuplje, čeprav se vadba dejansko izvaja pri NK Ivančna Gorica.

Z zapisom dela dejanskega stanja, ki nikakor ni skladen z zapisom v objavi Slovenskih novic, starši obveščajo zainteresirano javnost, upravni in nadzorni odbor NK Brinje in sponzorje o osebni izkušnji skupine otrok. Pri tem zgolj podrejeno navajamo, da je novinarski članek sestavila novinarka Barbara Pance, ki je tudi članica upravnega odbora NK Brinje.

Ravnanje vodstva kluba je po mnenju staršev nekorektno in nezakoniti predvsem pa je v nasprotju z interesom otrok, ki so ravnanje doživeli kot hudo osebno travmo, ponižanje, nespoštovanje in neenakopravno obravnavo v času največje mladostniške občutljivosti.

Članki iz rubrike