Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 27.02.2020 08:20:21

ŠOK v Madridu: Real je v globokem sr*nju, Cityju se pošteno nasmiha! Ste videli, kaj vse se je dogajalo?! (video)

Reuters
Nogometaši v ligi prvakov so končali s prvim delom osmine finala.

V Madridu je pri rekorderju po številu naslovov gostoval Manchester City, ki ga zaradi kršenja finančnega fair playa čaka dveletna prepoved igranja v tem tekmovanju, tako da je v tej sezoni še toliko bolj zavzet. A v prvem polčasu sta obe ekipi na trenutke prevladovali, pri gostih je bil najnevarnejši poskus v 21. minuti, ko je Thibaut Courtois obranil strel Gabriela Jesusa, domači pa so za največ razburjenja poskrbeli v 30. minuti, ko je Ederson izvrstno posredoval po strelu Karima Benzemaja z glavo iz bližine.


V drugem polčasu so gosti v 50. minuti izpeljali hiter protinapad, ki ga je z malce premalo natančnim strelom končal Riyad Mahrez. Isti igralec je dobrih pet minut pozneje poskusil še dvakrat, obakrat je bil na mestu Courtois. Čeprav so bili gostje konkretnejši, pa je v 60. minuti Real povedel, ko je Isco zadel po podaji Viniciusa Juniorja. V 78. minuti pa so Angleži izenačili. Kevin de Bruyne je z leve podal pred gol, tam pa je žoga preletela Sergia Ramosa (Real je zahteval prekršek nad njim) in pristala na glavi Gabriela Jesusa, ki jo je usmeril v mrežo.

V 83. minuti pa je prišlo do preobrata, saj je Dani Carvajal zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Raheemom Sterlingom, to je zanesljivo izvedel de Bruyne. Še večje težave za Real so nastopile v 86. minuti, ko je Ramos kot zadnji igralec storil prekršek nad Jesusom in dobil rdeči karton, kar pomeni, da ga ne bo niti na povratni tekmi.

Značke: real, city

Članki iz rubrike