Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 11.02.2020 11:20:26

Spektakularen turnir Zmajevo gnezdo 2020 vse bližje: Na turnirju tudi Olimpija, Maribor, Zvezda, Hajduk ...

7. turnir za mlade nogometaše tudi tokrat z ugledno mednarodno udeležbo.

Odlična organizacija, dobri igralni pogoji in fantastična mednarodna konkurenca iz vseh koncev in krajev so le eni izmed glavnih razlogov, da se številne vrhunske ekipe vračajo na turnir mladih nogometašev Zmajevo gnezdo. Letos bo nogometna šola Olimpije že sedmič zapored gostila nadobudneže iz številnih držav, ki so (bodo) razdeljeni v nekaj kategorij. Gre za največji nogometni dogodek za mlade v prestolnici Slovenije, tokrat s še močnejšo mednarodno in domačo udeležbo.


Okoli 200 ekip iz desetih držav, okoli 1000 otrok in več kot 1500 obiskovalcev se bo sredi meseca marca zbralo v športnem parku Jama za Bežigradom. Poleg vseh najboljših slovenskih klubov so iz bližnje regije nastop med drugim potrdili tudi pri Hajduku, Rijeki, Dinamu, Crveni zvezdi, Partizanu, ... "Močna bo tudi preostala mednarodna udeležba. Zaenkrat o imenih ne bi, saj nekatere ekipe še potrjujejo svoj prihod. Bo pa turnir najboljši doslej," se je pohvalil direktor nogometne šole do U15 Hajro Rizvić, ki skupaj s sodelavci že nekaj časa bdi nad projektom, saj je vse skupaj velik organizacijsko-logistični izziv. Da bo vse potekalo, tako kot je treba, bo skrbelo okoli 100 prostovoljcev, večinoma družinskih članov mladih nogometašev in trenerjev mlajših selekcij Olimpije.

Turnir bo spremljal pester spremljevalni program (športne igre, srečelov, otroške igre, hrana in pijača). Namen turnirja je druženje nadobudnih nogometašev, trenerjev in drugih ljubiteljev športa, spodbujanje vztrajnosti in vzgoje v športnem duhu ter pridobivanje novih prijateljstev, ki so pomembna tudi v kasnejšem (športnem) življenju.

Značke: olimpija, mladi

Članki iz rubrike