GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 11.02.2020 08:07:40

Na Štajerskem se je odvijala PRAVA DRAMA: Navzočim popustili živci, Nigerijci ostro nad Čeha, sledilo je ...

Grega Wernig
V ptujskem drugoligašu vre, med odštevanjem do nadaljevanja prvenstva v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp so priprave Muamerja Vugdalića in njegovih varovancev potisnjene močno v ozadje. Počilo je med prvim možem vlagateljev in hkrati dozdajšnjim predsednikom Drave Emmanuelom Akpakwujem ter dozdajšnjim podpredsednikom in vnovičnim predsednikom Nastjo Čehom. Nigerijec je proti nekdanjemu slovenskemu reprezentantu udaril s hudimi obtožbami; očita mu zlorabo položaja in omenja celo sum goljufije.

Drava je klub z dolgo in bogato tradicijo, toda ni skrivnost, da se že dalj časa ubada s precejšnjimi težavami in da je daleč od nekdanjega ugleda. Reševanju »bolnika« se je pred leti pridružil tudi Nastja Čeh, ko se je vrnil v matični klub. Najprej je pomagal na igrišču, nato ob njem, v želji po ureditvi razmer je sprejel mesto predsednika, istočasno pa se je lotil še izziva v mlajših selekcijah in v želji, da bi jo dvignil na čim višjo raven, postal vodja nogometne šole.

Zgodbo podprl celo Kanu
A denarja je kronično primanjkovalo in nekdanji reprezentant si je dolgo prizadeval priskrbeti prepotrebno finančno injekcijo. Na presenečenje vseh je sklenil dogovor z investitorjem iz Nigerije, podjetjem Dakinda, v katerem ima glavno besedo Emmanuel Akpakwu, ki si je s finančnim vložkom razumljivo zagotovil tudi položaj predsednika Drave. Nejevernežev ni manjkalo, a niti takšnih, ki so nekje v daljavi zagledali luč na koncu ptujskega tunela, naposled pa je nigerijsko zgodbo v najstarejšem slovenskem mestu podprl celo nihče drug kot Nwankwo Kanu.

Blišča ni manjkalo, nakar se je v pričakovanju premikov z mrtve točke vse skupaj umirilo, toda želenih rezultatov ni in ni bilo. Še vedno jih ni, v preteklem obdobju pa je bilo vse pogosteje slišati o takšnih in drugačnih razprtijah ter tudi sporih med nekaterimi člani UO in vlagatelji, in vse skupaj je sodu očitno izbilo dno.

Elektronsko sporočilo in 250 tisoč evrov


Predsednik Emmanuel Akpakwu je tako ob koncu tedna osupnil z elektronskim sporočilom o izredni skupščini, še bolj pa z razlogi za njen sklic. »Razpravljali bomo o zlorabi položaja podpredsednika, ki ga zaseda Nastja Čeh. Obstaja namreč sum goljufije, in sicer glede mojih investicij in drugih sredstev s strani nogometne zveze in sponzorjev,« je zapisal predsednik Drave in ob tem omenil še dolg v višini 250.000 evrov, vendar iz sporočila ni mogoče razbrati, ali za to obtožuje Nastjo Čeha ali ne; vsekakor se zdi, da je bil to njegov namen.

Burna skupščina
Zasedanje najvišjega organa kluba se je začelo v poznem popoldnevu in se končalo v zgodnjem ponedeljkovem večeru. Trajalo je več kot dve uri, dogajanje pa je bilo izjemno burno in je brez kančka dvoma razkrilo, da je predsednik v elektronskem sporočilu imel v mislih nekdanjega slovenskega reprezentanta. Takšnih in drugačnih obtoževanj ni manjkalo. Na eni strani o domnevni prisvojitvi denarja, na drugi o neizpolnjevanju pogodbenih obveznosti, v nekaterih trenutkih je zadišalo tudi po tem, da bi se lahko zanetil incident večjih razsežnosti. Naposled se je v navzočnosti odvetnika Francija Matoza razpletlo tako, da je skupščina razrešila dozdajšnje vodstvo in imenovalo novega – na položaju predsednika je Emmanuela Akpakwuja nasledil Nastja Čeh.

»Novoizvoljeno vodstvo, igralci in trenerji so pogojevali, da moram ostati v klubu. Kar zadeva trditve oziroma obtožbe nigerijskih vlagateljev, bomo vsekakor sprožili interno preiskavo, ki bo na podlagi računovodskih izkazov razkrila, kaj je res in kaj ni. Vse to bomo seveda predstavili javnosti. Jaz vem, kaj je res, kaj je resnica, ampak več v tem trenutku ne morem povedati,« je po vnovični izvolitvi priznal nekdanji odlični vezist, ki je v dresu z državnim grbom odigral 46 tekem in se šestkrat vpisal med strelce. Seveda nas je zanimalo še kaj več, vendar na dodatna vprašanja ni bil pripravljen odgovarjati. »Za zdaj,« je pristavil.

Če se za konec malce pošalimo, vse kaže, da bodo imeli kurenti letos dvojno delo. Ne bodo odganjali le zime, treba se bo znebiti tudi kakšne težave v klubu z dolgo in bogato tradicijo ...

Značke: drava, ptuj, čeh

Članki iz rubrike