mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
13 18.09.2019 18:22:17

SENZACIJA v slovenskem pokalu: Dare VRŠIČ UNIČIL aktualnega prvaka!

Grega Wernig
Dozdajšnje tekme osmine finala slovenskega pokala so postregle z enim senzacionalnim rezultatom.

Trenutno vodilni drugoligaš Koper je namreč na Bonifiki kar s 3:1 odpravil Maribor in ga izločil iz boja za prestižno lovoriko.

Vijoličasti so dvoboj sicer vzeli zelo resno, saj so na Obalo prispeli že včeraj, toda to ni bilo dovolj, da bi se na koncu veselili zmage. Favorizirani gostje so se v rezultatskem zaostanku znašli že v deveti minuti, ko je prosti strel natančno izvedel nekdanji član Maribora Dare Vršič. Tik pred odhodom na odmor pa je vodstvo Kopra izničil Andrej Kotnik.

Takrat je marsikdo mislil, da bodo v drugem polčasu Mariborčani rutinirano opravili s tekmecem in dvoboj rutinirano pripeljali do konca, a se je zgodilo ravno nasprotno. Najprej so  v 62. minuti Koprčani spet povedli, ko je v polno meril Žan Bešir, 12 minut pozneje pa je bil spet natančen Vršič.

Kljub koprski prednosti dveh zadetkov je bilo takrat jasno, da srečanje še zdaleč ni odločeno, kar je Maribor dokazal že ničkolikokrat. In res je v 80. minuti avtogol dosegel Bešir ter poskrbel za zelo razburljive zadnje trenutke, ki pa niso več poskrbeli za spremembo rezultata in Koprčani so se veselili velikega skalpa ter napredovanja v četrtfinale tekmovanja.

Kako resno so vijoličasti vzeli tekmeca, govori tudi postava, ki jo je na igrišče poslal Darko Milanič: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Phler, Cretu, Kramarič, Kotnik, Požeg Vancaš, Mešanović.

koper gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike