stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 05.09.2019 10:59:05

Dve tekmi, 20 GOLOV! KRIVE so STAVE, KRIČIJO mnogi slovenski ljubitelji nogometa! Kaj se dogaja?

Jurij Kodrun
V zadnjem prvenstvenem krogu sta dva izida kar precej odmevala.

V tej sezoni tretjeligaško tekmovanje pri nas poteka v drugačni obliki, kot smo bili navajeni v preteklih letih. Ne več v štiri, ekipe so razdeljene v dve skupini, v katerih tekmuje 26 ekip, predvidenih je bilo 28. Toda kmalu so nastopile težave. Zlasti na vzhodni strani sončne strani Alp, kjer številni klubi niso pokazali zanimanja, da bi se lotili tovrstnega izziva. Raje so se odločili za nižji kakovostni razred in več lokalnih obračunov, ki ob igrišča privabljajo večje število gledalcev. Zato je v 3. SNL vzhod zgolj 12 ekip, v zahodni skupini takšnih preglavic niso imeli, za napredovanje med drugoligaše se poteguje 14 zasedb.

Na vzhodu denimo igra tudi Radgona, ki je v prejšnji sezoni zasedla zadnje mesto in bi po vseh pravilih morala izpasti, toda ob pomanjkanju zanimanja preostalih klubov druge rešitve pač ni bilo. Za zdaj sta bila odigrana dva kroga, po drugem pa se je liga znašla pod drobnogledom zaradi dveh ekstremno visokih rezultatov. Šampion je Radgono premagal s kar 12:0, v glavni vlogi je bil sedemkratni strelec Jetmir Torra, Dravinja je Veržej na svojem igrišču ugnala z 8:0, Jan Poljanec je v polno zadel štirikrat.

"Krive so stave," kričijo številni, ki torej (brez kakršnihkoli dokazov) ciljajo na to, da naj bi bila izida prirejena, vsi tisti, ki verjamejo v športni duh nogometašev amaterjev pa so prepričani, da je vendarle kriva kakovostna razlika med moštvi. In dodajajo, da bo zaradi vseh težav pri sestavljanju lige takšnih in podobnih rezultatov v nadaljevanju sezone bržčas še veliko ...

Članki iz rubrike