Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 05.09.2019 08:19:49

Olimpija DOBILA igralca, ki je že pri 19 letih igral proti JUVENTUSU, LYONU, SEVILLI ...

Martin Metelko
Olimpija je dobila zares veliko okrepitev.

Safet Hadžić je pred nadaljevanjem sezone dobil veliko okrepitev. V zmajevo gnezdo je namreč priletel nogometaš, za katerega je šef stroke slovenskega velikana močno navijal. Hadžić si je na vse kriplje želel Bojana Kneževića, še vedno zelo mladega (šteje šele 22 let) defenzivnega vezista serijskega hrvaškega državnega prvaka Dinama, ki ga je na koncu tudi dobil. 

Knežević je svojčas veljal za enega največjih talentov ne samo Dinama, temveč tudi Hrvaške. Še kot najstnik je tako zelo veliko obetal, da je za Zagrebčane zaigral tudi v prestižni ligi prvakov. Takrat je bil star 19 let! 

knezevic
Jurij Kodrun/M24.si
V Evropi je debitiral na tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti avstrijskemu velikanu Salzburgu, odigral je 57 minut tekme na Maksimiru. Nato je igral tudi v skupinskem delu lige prvakov, ko je Dinamo v skupini z Juventusom, Sevillo in Lyonom ostal pri rezultatski ničli, izgubil je vseh šest tekem in tekmovanje končal z gol razliko 0:15. 

knezevic dybala
A Knežević si bo sezono 2016/17 zagotovo zapomnil po lepem. V začetni enajsterici je začel domači tekmi s Sevillo (odigral je 87 minut) in Lyonom (odigral je vseh 90 minut), na katerih je Dinamo izgubil z minimalnih 0:1, vrhunec njegove dozdajšnje kariere pa je bil zagotovo obračun v Torinu proti Juventusu. Stara dama je slavila z 2:0, Knežević pa je na zelenici prebil vseh 90 minut. 

knezevic dinamo lyon
V hrvaškem prvenstvu je Knežević debitiral, ko je bil star točno 17 let, 3 mesece in 12 dni. Bilo je še v sezoni 2013/14, na gostovanju pri Istri, ko je dobil 8 minut za dokazovanje. V naslednjih sezonah se je gibal med igranjem za prvo in drugo ekipo Dinama (ki nastopa v 2. hrvaški ligi), bil v zadnjih dveh sezonah posojen k zagrebškemu prvoligašu Lokomotivi, zdaj pa bo torej kot posojen nogometaš Dinama igral za Olimpijo. 

Članki iz rubrike