reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
12 01.08.2019 22:04:12

ŽALOST v Stožicah: ZMAJI so kar sami ZAPEČATILI SVOJO USODO! (foto)

Martin Metelko
Nogometaši Olimpije se poslavljajo od Evrope. V povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa so doma z 0:1 (0:0) izgubili proti turški ekipi Malatyaspor. Prva tekma v Turčiji se je končala z izidom 2:2.

Nogometašem Olimpije tudi v letošnji sezoni v Evropi ni uspelo zabeležiti odmevnejšega rezultata. Poslovili so se v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa, potem ko so morali predvsem po lastni neumnosti priznati premoč favoriziranemu Malatyasporju. Ta tudi v Ljubljani ni bil posebej prepričljiva, a je imela več kot en polčas igralca več na igrišču. Ljubljanska obramba je njenim napadom uspešno kljubovala vse do 77. minute, ko je zgrešeno priložnost Anteja Vukušića kaznoval Adis Jahović.

Prvi del ni postregel z vrhunsko igro, priložnosti praktično ni bilo. V glavni vlogi je bil slovaški sodnik, ki je imel veliko nerazumljivih odločitev, kartone je delil kot za šalo. Olimpija je tako v 38. minuti ostala brez Endrija Cekicija, ki je zaradi dveh nespametnih prekrškov prejel dva rumena kartona in moral predčasno v slačilnico. In to kot drugi nogometaš Olimpije, že pred tem se je namreč poškodoval Asmir Suljić. Takoj po odhodu Cekicija so se nad sodniško odločitvijo pritoževali tudi Turki, ki so menili, da je sodnik po prostem strelu neupravičeno razveljavil njihov gol.

Olimpija, ki je do izključitve Cekicija brez večjih težav vzdrževala enakovreden položaj na sredini igrišča in tekmecem ni dovoljevala nevarnih akcij, se je po izključitvi svojega igralca pomaknila v obrambo in se osredotočila na protinapade.

Turki, ki so pletli obroč pred kazenskim prostorom Ljubljančanov, so bili blizu vodstva v 58. minuti, ko je Thievy Bifouma z desne strani prodrl v kazenski prostor, močno streljal, a je vratarja Nejca Vidmarja rešila vratnica.

Še lepšo priložnost pa je imel na drugi strani v 66. minuti Vukušić. Po prodoru Luke Menala z desne strani in odlični podaji bi Dalmatinec popolnoma neoviran s petih metrov vratarja lahko vprašal, kam naj pošlje žogo, a je streljal po sredini, tako da je bil zmagovalec medsebojnega dvoboja Fabien Farnolle. Nekaj minut pozneje se je po kotu priložnost ponudila tudi Miralu Samardžiću, toda novi igralec Olimpije žoge ni dobro zadel.


Edini gol na tekmi je padel v 77. minuti. Gokhan Tore je z desne strani natančno poslal žogo v kazenski prostor, kjer se je med domačimi branilci najbolje znašel Jahović in poslal žogo v mrežo.

Gostitelji so v zadnjih minutah zaigrali na vse ali nič, imeli dve polpriložnosti, a gola niso zadeli, še lepši dve priložnosti so iz protinapadov zapravili Turki, ki pa se zaradi tega niso obremenjevali.

Olimpija - Malatyaspor 0:1 (0:0)
* Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 9000, sodniki: Glova, Ferenc, Kovač (vsi Slovaška).
* Strelec: 0:1 Jahović (77.).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Samardžić, Bagnack, Jurčević, Tomić, Suljić (od 16. Menalo), Savić (od 68. Valenčič), Putinčanin (od 87. Brkić), Vukušić, Cekici.
* Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Akbas, Kas (od 69. Tozlu), Yildirim (od 60. Guilherme), Yalcin, Bifouma, Cagiran, Fofana (od 61. Tore), Jahović.
* Rumeni kartoni: Cekici, Samardžić, Vidmar, Menalo, Valenčič; Kas, Akbas, Yildirim, Fofana, Farnolle, Tozlu.
* Rdeč karton: Cekici (38.).

Galerija

Članki iz rubrike