mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 07.07.2019 09:15:38

VSEGA IMAJO DOVOLJ! Hrvaški klub bo izstopil iz hrvaške lige in se preselil v SLOVENSKO!?

To bi bil precedens tako v slovenskem kot v hrvaškem nogometu.

Hrvaški mediji poročajo o navse nenavadni ideji hrvaškega nižjeligaškega nogometnega kluba Vučetinca, ki grozi, da bo zapustil hrvaški nogomet in se preselil kar v - Slovenijo! Da, prav ste prebrali: Hrvaški nižjeligaš želi tekmovati v slovenskem nogometu. 

Zakaj? Stvar je preprosta. Vučetinec (klub prihaja z zahodnega dela Medžimurske županije) je v prejšnji sezoni v 3. međimurski ligi (po kakovosti 7. rang hrvaškega nogometa) osvojil 2. mesto na lestvici in se uvrstil ligo višje. A zdaj so izvedeli, da bodo v sezoni 2019/20 morali tekmovati v skupini A druge međimurske lige, čeprav so mu v geografskem smislu bližji klubi iz skupine B taiste lige. 



In vse skupaj je povsem iz tira vrglo odgovorne v Vučetincu. Trdijo namreč, da je njihov klub ustanovljen zato, da bi igral medsosedske derbije, ki jih v naslednji sezoni ne bo. S tem pa tudi ne gledalcev. Prav tako so ogorčeni, da se bodo morali na vsako tekmo voziti več deset kilometrov. Zato razmišljajo - tako trdijo hrvaški mediji - o treh scenarijih za njihov klub. 

Prvi je tisti najbolj rigorozen. Da enostavno zaprejo klub in prenehajo z delovanjem. Drugi je ta, da ostanejo v 3. međimurski ligi in se ne preselijo rang višje. Tretji, s katerim se Vučetinec zelo spogleduje, pa je ta, da se preselijo v slovensko ligo! Kot pravijo sami, imajo s slovenskimi klubi dobre odnose, tam so večkrat gostovali. In če se stvari v naslednjih dneh ne bodo razrešili v njihov prid, bodo klub prestavili v Slovenijo, tam registrirali svoje igralce in tekmovali v slovenskem ligaškem sistemu. Takšen je vsaj načrt ...

Članki iz rubrike