stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 07.07.2019 08:11:40

BIZARNO! Messijeva izključitev ŠOKIRALA svet, poglejte, kaj mu je naredil čilenski nogometaš! (video)

Argentinska nogometna reprezentanca je na južnoameriškem prvenstvu v Braziliji osvojila končno tretje mesto, potem ko je v malem finalu v Sao Paulu premagala Čile z 2:1 (2:0). Lionel Messi je bil izključen drugič v karieri.

Argentinci in Čilenci so se merili v zadnjih dveh finalih, obakrat je slavil Čile. Tokrat pa so Lionel Messi in druščina le premagali Čilence.

V tekmi, ki so jo v mnogo čem zaznamovale nekatere čudne sodniške odločitve, so Argentinci povedli v 12. minuti, ko je Messi podal do Sergia Aguera, ta pa je zadel za 1:0.

Deset minut pozneje je nase s samostojno akcijo in zadetkom opozoril Paulo Dybala. V 37. minuti pa sta obe ekipi ostali brez enega igralca. Gary Medel in Messi sta se zapletla v spor, se prerivala, sodnik pa je oba izključil. Predvsem po mnenju Argentincev je bila odločitev prestroga.


Za novo razburjenje je sodnik poskrbel v 59. minuti, ko je dosodil najstrožjo kazen za Čile, čeprav so "gavči" menili, da je bil prekršek storjen zunaj kazenskega prostora. Toda odločitev je ostala in Arturo Vidal je zmanjšal zaostanek na 1:2.

To pa je bilo vse, kar so Čilenci zmogli v sicer dokaj grobi predstavi in po kateri so po letu 1999 spet končali prvenstvo na četrtem mestu. Argentinci so bili nazadnje tretji leta 1989.

V nedeljo ob 22. uri po slovenskem času pa bosta Brazilija in Peru v Rio de Janeiru odločila, kdo je najboljši v Južni Ameriki. Brazilci so že pred prvenstvom veljali za favorite, v polfinalu pa so z 2:0 izločili večnega tekmeca Argentino. Peru pa je presenetil dvakratne zaporedne prvake Čilence, izločil jih je s 3:0. V skupinskem delu so Brazilci Perujce odpravili kar s 5:0.

Od petega do 12. mesta si sledijo Kolumbija, Urugvaj, Venezuela, Paragvaj, Japonska, Katar, Ekvador in Bolivija.

Značke: messi, argentina

Članki iz rubrike