Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rb
rb
0 18.06.2019 09:59:14

Sprememba, ki je NOČNA MORA mnogih slovenskih klubov! Kaj bo storila NZS?

Nova sezona prinaša novost v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja. Štiri skupine so preteklost, klubi bodo znova razdeljeni le v dve, v vsaki pa bo po 14 ekip. Sliši se preprosto, toda resnica je, da je neznank še vedno ogromno, negotovosti pa naj bi bilo konec po sredinem zasedanju IO NZS.

V pravkar končani sezoni v tretjeligaški druščini je igralo 38 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine (center, vzhod, sever, zahod), a to je zdaj preteklost. Tako kot je bilo že nekoč, se znova vračata dve tretji ligi (3. SNL – zahod in 3. SNL – vzhod), v vsaki bo prostora za 14 moštev, tekmovanje pa bo potekalo po dvokrožnem sistemu.

Pravila o tem, kako naj bi se mesta zapolnila, so že nekaj časa jasno določena in glede tega potemtakem ne bi smelo biti težav, vendar jih je precej več, kot bi si marsikdo drznil predstavljati. Razlog je zelo preprost, a po drugi strani skrb zbujajoč, saj številni klubi v takšnem sistemu tretjeligaškega tekmovanja ne najdejo svojega interesa. Zaradi marsičesa, toda v največji meri je to povezano s pomanjkanjem denarja, logična posledica tega pa je, da številni ne morejo izpolniti (dokaj strogih) pogojev licenciranja. Žal je izboljšanje kakovosti, kar naj bi bil osnovni razlog za krčenje tretjeligaške družine, potisnjeno v ozadje.
Kateri so klubi, ki jih ne mika tekmovanje v dveh skupinah, za zdaj ostaja zavito v tančico skrivnosti, po informacijah s terena pa jih je kar precej, a kljub temu smo se potrudili in poskusili sestaviti 3. SNL – vzhod in 3. SNL – zahod po kriterijih, ki jih je IO NZS sprejel avgusta leta 2017. Pri tem smo upoštevali tudi, da kvalifikacij za popolnitev zahodne skupine med prvaki EPNL, lig MNZ Ljubljana in Gorenjska ni bilo, saj se je prijavilo le Kočevje, na vzhodni strani pa se je napredovanju odpovedal prvak pomurske lige Rakičan. Zato sta se za tretjeligaško vstopnico v eni dodatni tekmi potegovala prvak ptujske super lige in prvak 1. članske lige MNZ Maribor; Podvinci so gostili Brunšvik, ki je zmagal z 2:1.
Potemtakem naj bi v prihodnji sezoni v 3. SNL – vzhod tekmovali Grad, Odranci, Polana, Ljutomer, Veržej, Črenšovci, Turnišče, Dravinja, Šmartno, Bistrica, Šampion, Videm, Zreče in Brunšvik, 3. SNL – zahod pa naj bi sestavljali Bled, Ankaran, Ilirija, Zagorje, Ivančna Gorice, Brinje Grosuplje, Arne Tabor, Svoboda, Tolmin, Vipava, Primorje, Adria, Izola in Kočevje. Takšen naj bi bil idealen scenarij, ampak kot na dlani je, da se bo po sredini seji IO NZS v tej druščini zaradi že naštetih razlogov znašlo kar lepo število drugih klubov …

Popolnitev 3. SNL – zahod v TL 2019/20
– poraženec/-ca kvalifikacij med prvaki 3. SNL za napredovanje v 2. SNL
– izpadle ekipe iz 2. SNL
– ekipe 3. SNL – zahod in center iz TL 2018/19, uvrščene od 1. do največ 8. mesta, da bo liga štela 14 ekip
– zmagovalec kvalifikacij med prvaki EPNL, lig MNZ Ljubljana in Gorenjska

Popolnitev 3. SNL – vzhod v TL 2019/20
– poraženec/-ca kvalifikacij med prvaki 3. SNL za napredovanje v 2. SNL
– izpadle ekipe iz 2. SNL
– ekipe 3. SNL – vzhod in sever iz TL 2018/2019, uvrščene od 1. do največ 8. mesta, da bo liga štela 14 ekip
– zmagovalec dodatnih kvalifikacij med prvaki lig MNZ Murska Sobota, Lendava, Celje, Ptuj in Maribor

Članki iz rubrike