Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 18.06.2019 09:45:00

Podrobnosti posla, ki bi ODMEVAL: Mandarić prodaja OLIMPIJO, znesek in kupec pa ...

BOBO
Olimpijo želi prevzeti Gabriele Nardin, o katerem v javnosti ni veliko znanega. Posel pa je kljub drugačnemu poročanju še kako živ.

Septembra bo praznoval že 81. rojstni dan in povsem razumljivo bi bilo, če bi se želel Mandarić končno umakniti stran od pestrega nogometnega dogajanja pri Olimpiji. Slednjo je prevzel pred štirimi leti, ko si je segel v roke z Izetom Rastoderjem, do danes je v vitrino zeleno-belih postavil štiri lovorike. V tem pogledu je bila njegova zgodba v Ljubljani vsekakor uspešna, če bi jo sodili in vrednotili po številnih drugih kriterijih, pa bi bila končna ocena nekoliko drugačna. Mandarić je Olimpijo zaznamoval predvsem s svojim kaotičnim vodenjem: v štirih letih je zamenjal gromozansko veliko nogometašev, trenerjev, funkcionarjev.

Vse to mu je pričakovano pobralo in veliko energije in, kar je še pomembneje, ogromno denarja. Da je klub ohranjal pri življenju, je moral ves čas črpati tudi iz svoje oziroma bolje rečeno družinske skrinje z denarjem. Nekaj časa je to še bila rešitev, toda takšno poslovanje v nedogled seveda ne more trajati. Če klub ni likviden, če klub zapravlja več kot služi, potem je treba narediti nekaj drastičnega.

V primeru Olimpije to pomeni občutno krčenje stroškov, ki se je začelo že ob koncu preteklega leta. Racionalizacija stroškov je bila izvedena tudi zato, da bi bil klub zanimivejši potencialnim kupcem. Le kdo pri zdravi pameti bi se pač zanimal za nakup občutno precenjenega kolektiva, ki je kot vreča brez dna? Nihče. Tudi zato Mandariću Olimpije doslej še ni uspelo prodati. Da o tem, da je v zameno vedno zahteval ogromno, niti ne govorimo.Čakanje na nakazilo, ki bi aktiviralo dogovorjeno
Toda stvari so se spremenile. Mandarić se želi posloviti tudi zaradi osebnih razlogov, ki naj ostanejo njegova zasebna stvar. Poleg tega se je končno našel nekdo, ki je na njegova vrata potrkal z denarjem. Morda slednjega ni toliko, kot ga je Mandarić zahteval še pred pol leta, a bančne garancije pravijo, da vsaj je na računu. Ta možakar je Gabriele Nardin. Gre za Italijana, o katerem javnost ve le to, da je bil pred časom aktiven pri dekanskem Jadranu. Cena prevzema naj bi znašala 6 milijonov evrov, ki bi jih Italijan nakazal v dveh obrokih, a to še ni vse ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike