mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 13.06.2019 11:12:24

NOV TRENER: Drugoligaš nazaj v prvo ligo z nekdanjim nogometašem Olimpije?!

Grega Wernig
Novomeška Krka je zadnjo sezono končala na visokem četrtem mestu, pred Dolenjci so se zvrstili samo Bravo, Tabor in Radomlje. S tem dosežkom je presenetila marsikoga, toda treba je dodati, da v klubu nad svojimi rezultati niso presenečeni, saj sledijo začrtani poti, po kateri naj bi Krko čez nekaj let lahko vnovič videli v prvi ligi.

Tudi dolenjski zeleno-beli pa bodo v tem obdobju doživeli nekaterih sprememb; verjetno najočitnejša in tudi najpomembnejša se bo zgodila na trenerskem mestu. Borivoje Lučić, ki je v zadnjih dveh sezonah sedel na klopi Krke, se je namreč poslovil od Novega mesta. Če je kdo pomislil, da je bilo karkoli narobe in da se je sodelovanje končalo zaradi kakšnega nesporazuma, se je pošteno zmotil.

Lučiću je potekla dveletna pogodba, strani pa se nista odločili za podaljšanje. Odgovorni pri Krki so tako krenili v lov na novega trenerja in po naših informacijah se je iskanje dokaj hitro izkazalo za uspešno. Kolikor nam je uspelo izvedeti, bi bilo kar veliko presenečenje, če klub v prihodnjih dneh ne bi objavil imena trenerja, s katerim se bo lotil nove sezone. To naj bi postal Zoran Zeljković. Nekdanji nogometaš je med drugim igral tudi za Krko, sicer pa še za Ljubljano, Domžale, Interblock, Olimpijo in Bravo, v tujini se je preizkusil na Cipru, Madžarskem in v Avstriji, v svoji nogometni osebni izkaznici pa ima vpisan tudi en nastop za slovensko izbrano vrsto. Zeljković pri 39 letih spada v kategorijo mladih domačih strokovnjakov, kalil se je kot pomočnik Dušana Kosića v Celju, oktobra lani pa je sedel na klop Ilirije, s katero mu ni uspelo obstati v drugoligaški konkurenci.

Značke: zeljković, krka

Članki iz rubrike