Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 13.06.2019 10:09:28

REAL PODRL REKORD! Še nikoli toliko...

Reuters
Čeprav je tržnica komaj dobro odprla vrata, je madridski Real že podrl rekord. In niso še končali.

Za pet igralcev, ki so jih pripeljali v svoje vrste, so odšteli skupaj 303 milijone evrov. Brez dodatnih bonusov. Eden Hazard jih je stal okroglih 100 milijonov, Luka Jović je iz Frankfurta prišel za 60 milijonov, Eder Militao je prišel iz Porta za 50 milijonov, za Ferlanda Mendyja so Lyonu odšteli 48 milijonov, za Rodryga pa Santosu 45 milijonov.

S prihodom Mendyja so prvič v zgodovini v enem prestopnem roku porabili več kot 300 milijonov evrov. S prihodom levega bočnega iz Lyona so podrli rekord iz leta 2009, ko je kraljevi klub za okrepitve zapravil 259 milijonov.


Pred desetimi leti so v svoje vrste pripeljali Cristiana Ronalda (94 milijonov), brazilskega virtuoza Kakaja (67), francoskega napadalca Karima Benzemaja (35), vezista Xabija Alona (35), Raula Albiola (15)...

Letos so šli še nekaj milijonov globlje v blagajno. Vse to pa še preden se je junij prevesil v drugo polovico. In še preden so v svoje vrste pripeljali igralca, ki je bil označen kot glavna poletna prestopna tarča. Tudi Paul Pogba si želi na Santiago Bernabeu, zanj pa bodo morali Rdečim vragom odšteti približno 150 milijonov, kakšen gor ali dol.

Planet Real je zajela nakupovalna mrzlica, težavo pa pri tem predstavlja finančni fair play. Vsaj nekaj igralcev bodo morali namreč tudi prodati, če želijo blagoslov računovodskega oddelka Uefe. Povedano drugače, potrebna bo tudi poletna razprodaja, v izložbi pa sta med drugim James Rodriguez in Gareth Bale. Za zdaj niso prodali še nikogar.

Značke: real, mendy, hazard

Članki iz rubrike