Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Dejan Miitrović
Dejan Miitrović
10 13.06.2019 09:08:29

NEMOGOČE! Maribor enega najboljših PREČRTAL, Derviševiću pred prvi treningom sporočil, da ima ...

Jurij Kodrun
Številni prihodi novih nogometašev v Ljudski vrt so že terjali eno izmed žrtev med staroselci. Presenetljivo žrtev. Visokorasli defenzivni vezist je pred začetkom prvega treninga izvedel, da so ga pri Mariboru – prečrtali!

Za Amirjem Derviševićem je najboljša sezona v njegovi karieri. Izbran je bil v idealno enajsterico po izboru Spinsa, s 15 asistencami končal kot najboljši podajalec ne samo svojega moštva, temveč celotne lige. Dodal je še štiri zadetke in prispeval velikanski delež k osvojitvi 15. šampionske zvezdice. Na večini tekem v vijoličastem dresu je igral zares odlično, bil vodja, skrbel za podaje in razigravanje soigralcev. Bilo je nekaj tekem, na katerih je razočaral. Denimo takoj na začetku sezone, ko so njegovo šibkost – da se ne znajde dobro pod pritiskom obrambe – uspešno unovčili Rangersi iz Glasgowa pod vodstvom legendarnega vezista Liverpoola Stevena Gerrarda. Ali pa na zadnjem večnem derbiju sezone, v pokalnem finalu, ko je v Celju igral zares zelo slabo.

A če potegnemo črto, lahko zaključimo, da je visokorasli vezist v veliki večini pravkar končane sezone igral zelo dobro. In da zdaj odlično formo drži že praktično sezono in pol, kajti ne smemo pozabiti, da je bil eden izmed najboljših nogometašev Maribora tudi v drugi polovici sezone 2017/18, ko je bil ključna figura skorajšnje popolne vrnitve vijoličastih v boju z zeleno-belimi, čeprav se je zdelo, da je Maribor po obupnem začetku pomladi in številnih pretresih v Ljudskem vrtu ostal brez možnosti za osvojitev naslova.

Na koncu jim ga zares ni uspelo osvojiti, toda da so ostali v boju vse do konca, gre pripisati Derviševiću, ki so ga pri Mariboru potisnili v ospredje nekako kot poskus iz obupa, ki se jim je izplačal. Vezist, ki je bil odpisan, ki se je 'svaljkal' po tretji ligi in rezervni mariborski ekipi, je eksplodiral in se prebil celo do dresa članske slovenske reprezentance! Zelo dobro formo je prenesel tudi na zadnjo sezono, v kateri je, kot rečeno, v veliki večini tekem igral nadpovprečno.



Ima dve možnosti
Zaradi vsega naštetega je skoraj neverjetno, česa je bil Dervišević deležen pred prvim treningom na pripravah za novo sezono. Strokovni štab mu je namreč sporočil, da Maribor na njegove usluge v novi sezoni ne bo računal in da ima dve možnosti ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: dervišević, maribor

Članki iz rubrike