Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

nu
nu
0 31.05.2019 11:33:16

Turnir Nogomet za prijateljstvo: Za mladimi udeleženci so spoznavni dnevi

Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva.

Bogat program obsega tudi izobraževanja v sklopu šole Devetih vrednot, kjer otroci ustvarjajo skupne projekte v skladu z devetimi vrednotami Nogometa za prijateljstvo. Udeležili se bodo tudi delavnic pod vodstvom britanskega umetnika Bill Aspreya, avtorja maskot Nogometa za prijateljstvo, ki bo z otroci delil svoje znanje in izkušnje.


"V projektu sodelujem že vrsto let in vsakoletno izjemno vzdušje mi daje dodatno energijo. Spoznam otroke, katerih srca so polna veselja. Ko vidim mlade udeležence, ki se skupaj učijo in trenirajo, začnem verjeti v veselo in mirno prihodnost otrok, polno izjemne kreativnosti in odkrivanja novih stvari,"
je o dogajanju povedal Bill Asprey.

Mladi udeleženci bodo skupaj opravili priprave za finalni turnir Nogometa za prijateljstvo 2019, ki se bo pričel danes. Trenirali bodo pod budnim očesom priznanih nogometnih strokovnjakov iz celega sveta, kakor tudi pod uspešnimi preteklimi udeleženci programa. Med slednje sodita tudi Luka Markovič, ki trenutno igra za mladinski pogon slovitega Juventusa in Gocha Gogrichiani, igralec ekipe Rostova do 21 let.

"Takoj, ko sem izvedel, da bom igral na finalnem turnirju Nogometa za prijateljstvo, sem se veselil dneva, ko bom spoznal svoje nove soigralce iz vsega sveta. Zanimivo bo spoznati otroke iz drugih držav, ki obožujejo nogomet kakor jaz," je dejal 12-letni Francesco iz Italije.

Zaključni boji letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo bodo potekali 1. junija na glavnem mestnem trgu v Madridu (Plaza Mayor), ob robu večdnevnega dogajanja v sklopu finala UEFA Lige prvakov, katero tekmo si bodo vsi udeleženci programa tudi ogledali.

Članki iz rubrike