denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

nu
nu
0 31.05.2019 11:33:16

Turnir Nogomet za prijateljstvo: Za mladimi udeleženci so spoznavni dnevi

Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva.

Bogat program obsega tudi izobraževanja v sklopu šole Devetih vrednot, kjer otroci ustvarjajo skupne projekte v skladu z devetimi vrednotami Nogometa za prijateljstvo. Udeležili se bodo tudi delavnic pod vodstvom britanskega umetnika Bill Aspreya, avtorja maskot Nogometa za prijateljstvo, ki bo z otroci delil svoje znanje in izkušnje.


"V projektu sodelujem že vrsto let in vsakoletno izjemno vzdušje mi daje dodatno energijo. Spoznam otroke, katerih srca so polna veselja. Ko vidim mlade udeležence, ki se skupaj učijo in trenirajo, začnem verjeti v veselo in mirno prihodnost otrok, polno izjemne kreativnosti in odkrivanja novih stvari,"
je o dogajanju povedal Bill Asprey.

Mladi udeleženci bodo skupaj opravili priprave za finalni turnir Nogometa za prijateljstvo 2019, ki se bo pričel danes. Trenirali bodo pod budnim očesom priznanih nogometnih strokovnjakov iz celega sveta, kakor tudi pod uspešnimi preteklimi udeleženci programa. Med slednje sodita tudi Luka Markovič, ki trenutno igra za mladinski pogon slovitega Juventusa in Gocha Gogrichiani, igralec ekipe Rostova do 21 let.

"Takoj, ko sem izvedel, da bom igral na finalnem turnirju Nogometa za prijateljstvo, sem se veselil dneva, ko bom spoznal svoje nove soigralce iz vsega sveta. Zanimivo bo spoznati otroke iz drugih držav, ki obožujejo nogomet kakor jaz," je dejal 12-letni Francesco iz Italije.

Zaključni boji letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo bodo potekali 1. junija na glavnem mestnem trgu v Madridu (Plaza Mayor), ob robu večdnevnega dogajanja v sklopu finala UEFA Lige prvakov, katero tekmo si bodo vsi udeleženci programa tudi ogledali.

Članki iz rubrike