favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 31.05.2019 11:33:16

Turnir Nogomet za prijateljstvo: Za mladimi udeleženci so spoznavni dnevi

Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva.

Bogat program obsega tudi izobraževanja v sklopu šole Devetih vrednot, kjer otroci ustvarjajo skupne projekte v skladu z devetimi vrednotami Nogometa za prijateljstvo. Udeležili se bodo tudi delavnic pod vodstvom britanskega umetnika Bill Aspreya, avtorja maskot Nogometa za prijateljstvo, ki bo z otroci delil svoje znanje in izkušnje.


"V projektu sodelujem že vrsto let in vsakoletno izjemno vzdušje mi daje dodatno energijo. Spoznam otroke, katerih srca so polna veselja. Ko vidim mlade udeležence, ki se skupaj učijo in trenirajo, začnem verjeti v veselo in mirno prihodnost otrok, polno izjemne kreativnosti in odkrivanja novih stvari,"
je o dogajanju povedal Bill Asprey.

Mladi udeleženci bodo skupaj opravili priprave za finalni turnir Nogometa za prijateljstvo 2019, ki se bo pričel danes. Trenirali bodo pod budnim očesom priznanih nogometnih strokovnjakov iz celega sveta, kakor tudi pod uspešnimi preteklimi udeleženci programa. Med slednje sodita tudi Luka Markovič, ki trenutno igra za mladinski pogon slovitega Juventusa in Gocha Gogrichiani, igralec ekipe Rostova do 21 let.

"Takoj, ko sem izvedel, da bom igral na finalnem turnirju Nogometa za prijateljstvo, sem se veselil dneva, ko bom spoznal svoje nove soigralce iz vsega sveta. Zanimivo bo spoznati otroke iz drugih držav, ki obožujejo nogomet kakor jaz," je dejal 12-letni Francesco iz Italije.

Zaključni boji letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo bodo potekali 1. junija na glavnem mestnem trgu v Madridu (Plaza Mayor), ob robu večdnevnega dogajanja v sklopu finala UEFA Lige prvakov, katero tekmo si bodo vsi udeleženci programa tudi ogledali.

Članki iz rubrike