Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.04.2019 22:13:26

DVOMOV ni več: finale pokala bo SPEKTAKEL! To je jasno že po tekmi v STOŽICAH!

Martin Metelko
Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi slovenskega nogometnega pokala v Ljubljani s 4:0 (2:0) premagali Aluminij in se s skupnim izidom 6:1 uvrstili v finale.

Olimpija - Aluminij 4:0 (2:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 300, sodniki: Kajtazović, Vukan, Brezar.
* Strelci: 1:0 Kronaveter (10.), 2:0 Savić (19.), 3:0 Kronaveter (69.), 4:0 Savić (87.).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Bagnack, Maksimenko, Štiglec (od 76. Jurčević), Tomić (od 76. Valenčič), Brkić, Kronaveter, Suljić, Savić, Lupeta (od 76. Kidrič).
* Aluminij: Kovačić, Koblar, Martinović, Kontek, Marinšek, Muminović, Čermak, Leko (od 61. Petrovič), Ivančić (od 68. Amuzie), Maloku, Trdina (od 76. Vrbanec).
* Rumeni kartoni: Tomić, Lupeta; Muminović, Martinović, Trdina, Koblar.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Olimpije so prvi finalisti slovenskega pokala. Potem ko so proti Aluminiju dobili že prvo tekmo v Kidričevem (2:1), so bili boljši tudi na povratni tekmi. Za zmago se Ljubljančanom ni bilo potrebno posebno naprezati, še tiste zadnje dvome so razblinili po 20 minutah igre, ko so povedli z 2:0.

Gostitelje je v vodstvo popeljal Rok Kronaveter, ki je uspešno izvedel prosti strel s približno 20 metrov. Na 2:0 je povišal Stefan Savić, ki je lepo zaključil protinapad in podajo Asmirja Suljića. V 43. minuti se je izkazal gostujoči vratar Matija Kovačić, ki je z atraktivno parado ubranil mojstrsko izveden prosti strel Siniše Brkića.

V 69. minuti je Kronaveter dosegel svoj drugi gol na tekmi, potem ko je uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je sodnik Nejc Kajtazović dosodil po prekršku Sanina Muminovića nad Juciem Lupeto. Olimpija je po tem imela še nekaj priložnosti, še eno je izkoristil Savić, v 87. minuti je bil uspešen z glavo, in sicer po natančni podaji z leve strani Roka Kidriča.

Za Aluminij je edino pravo priložnost že v prvem polčasu zapravil Niko Leko.

Olimpija se bo 30. maja v Celju v finalu pomerila z Mariborom ali Muro, ki bosta povratno tekmo v Murski Soboti odigrala v sredo, prvo tekmo je z 1:0 dobil Maribor. Že zdaj je jasno, da se nam v finalu obeta pravi spektakel, ne glede na to, kdo bo zmajem stal nasproti.

Članki iz rubrike