Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ba
ba
0 19.04.2019 12:17:49

NEKDANJI trener Gorice po 97 DNEH ljubezni: Naj to opravijo in potem POVEDO

alesfevzer.com
Nermin Bašić je o svoji goriški izkušnji za zdaj redkobeseden

Trajalo je 97 dni. Nermin Bašić od petkovega večera ni več trener štirikratnih slovenskih prvakov, saj so se mu vodilni možje kluba zahvalili za sodelovanje v pričakovanju nadvse pomembne ligaške preizkušnje s Krčani. Modro-beli so na sedmih tekmah pod vodstvom 35-letnega strokovnjaka iz Travnika le enkrat okusili slast zmage, enkrat so igrali neodločeno in petkrat ostali praznih rok.

Dejstvo je torej, da so bili dosežki precej slabši od pričakovanj in niti po naključju na ravni ugleda kluba. Ko je tako, je bolj ali manj jasno, da se morajo najpogosteje posloviti trenerji, a slišati je, da rezultati vendarle naj ne bi bili edini razlog zgodnje prekinitve sodelovanja. Podrobnosti smo kakopak želeli slišati iz prve roke ...

"Mislim, da situacija za kakršnekoli komentarje ni primerna, klub in ekipo želim pustiti na miru. Mir je v tem trenutku gotovo nekaj, kar Gorica najbolj potrebuje. In spodbudo," se je v včerajšnjem zgodnjem popoldnevu uvodoma odzval Nermin Bašić, ki je kariero začel leta 2011, ko je vodil domači Travnik, njegovi dozdajšnji klubi pa so še Metalleghe BSI, Sloga Simin Han in Radomlje.

"To je vendarle moj klub. Kakorkoli smo se razšli, mu želim, da si zagotovi obstanek, kar si vsekakor zasluži," je nadaljeval nekdanji trener Gorice, ki je prepričan, da je bogatejši za pomembno izkušnjo. "O tem pač ni nobenega dvoma. Gledano v celoti – tako slabo kot dobro – takšne izkušnje do zdaj v življenju še nisem pridobil. Najbrž je tako, da mora človek v življenju doživeti vse. Star sem 35 let in verjemite mi, da sem srečen, da sem dobil priložnost in pridobil tovrstne izkušnje."

V nadaljevanju se je zdelo, da bomo le dobili nekaj več, morda tudi kakšno pikantno podrobnost. "Ko vse skupaj analiziram, je bila situacija res zelo zahtevna. Težko je bilo spremeniti miselnost in klubsko vizijo. Prišel sem v krizo in nismo je uspeli končati. Naj v klubu opravijo analizo, zakaj se je razpletlo tako, kot se je," je povedal Nermin Bašić, ampak to je bilo tudi vse. "Kot sem že dejal, se lahko o tem morda pogovarjamo kdaj drugič. Zdaj ni pravi trenutek," je sklenil trener iz Bosne in Hercegovine, toda med vrsticami je vsekakor zaznati, da bi bila lahko njegova zgodba precej zanimiva ...

Članki iz rubrike