Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

nu
nu
0 18.04.2019 08:33:04

Prvi RASISTIČNO ŽALIL Tavares?! Ne boste verjeli, KAJ naj bi REKEL nasprotnemu igralcu!

Drago Wernig - TAKA
Veliko prahu je dvignil rasistični izpad na tekmi U-15.

Kot ste zagotovo zasledili (več o tem na tej povezavi), je NZS sporočila, da je na tekmi med MB Tabor in NK Maribor prišlo do incidenta, zaradi katerega je bil izključen (in pozneje suspendiran za 5 tekem) vratar Tabora Luka Duvnjak. Kot je bilo razvidno iz zapisnika, je nasprotnika zmerjal s črna opica, mi pa smo odkrili, da je šlo za nikogar drugega kot za sina legendarnega kapetana Maribora Marcosa Tavaresa, torej za Marcosa Tavares mlajšega.

No, incident se je zdel zelo enoznačen in na Duvnjaka se je vsul plaz obtožb. Toda številni odzivi pravijo drugače. Oglasilo se je kar nekaj očividcev in o dogodkih drugače obveščenih, ki trdijo, da je prvi žalil Tavares. In to nič manj rasistično. Tako trdijo tudi nekateri naši viri, ki pravijo, da je Tavares mlajši Duvnjaka ozmerjal z izrazom 'bela banana,' preden mu je nato Duvnjak vrnil s prej omenjeno hudo rasistično žaljivko.

Izraz bela banana se sliši precej nesmiselno, toda treba je vedeti, da v brazilski portugalščini (ki jo Marcos mlajši seveda govori enakovredno s slovenščino) z banano označiš človeka, če ga želiš užaliti in se nadenj dvigniti. Če je Tavares pri tem uporabil še barvni pridevnik, pa po vseh kriterijih in pravilih (tako pravita tudi Uefa in Fifa) seveda gre za povsem enakovredno rasistično žaljivko. Gre za kar hudo obtožbo na račun legendnega sina, ki prihaja skupaj s kar ostrim napadom nanj z naslov nekdanjega branilca Maribora Marinka Galića (več v povezavi).      

Značke: tavares, rasizem, duvnjak

Članki iz rubrike