Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Meghan je razlagala, da je kraljica Elizabeta ne ...

berlocnik podpis sarec pocivalsek vlada sta Reporter.si

Sporni Petrolov posel v Rusiji ali kako ...

opozorilo, casalpusterlengo, koronavirus Svet24.si

Okuženi, čeprav niso bili na Kitajskem! V ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

nu
nu
13 17.04.2019 12:24:02

ŠOK! Hud rasistični napad na SINA MARCOSA TAVARESA! Ne boste verjeli, KJE, KDO IN KAKO!

Grega Wernig
Na tekmi državnega prvenstva do 15 let (!) se je zgodil rasistični incident, žrtev sine legende Maribora!

Nogometna zveza Slovenije je izrekla ostro kazen Luki Duvnjaku, nogometašu kluba MB Tabor. Gre za člana ekipe do 15 let, ki je na nedavnem mestnem derbiju proti NK Maribor zakuhal, verjeli ali ne, čisto pravi - rasistični incident! Kot je razvidno iz poročila NZS, je Duvnjak nogometaša nasprotne ekipe ozmerjal s "črno opico", zaradi česar ga je sodnik Aljaž Žurman nemudoma kaznoval s kartonom rdeče barve. Vse skupaj je iz tira spravilo tudi trenerja Maribora Sandra Bloudka, ki je bil tako v šoku, da je zapustil ograjeni prostor in bil izključen. Medtem ko mora Bloudek plačati 60 evrov kazni, bo Duvnjak počival na kar petih tekmah. Marsikdo je prepričan, da bi si zaslužil še ostrejšo kazen ...

Ob tem je izredno zanimivo, da je Duvnjak s šokantnima besedama ozmerjal kar - sina legende Maribora! Ali tudi nikogar drugega kot Marcosa Tavaresa mlajšega! Slednji je tudi kapetan ekipe do 15 let.

"V izvedenem disciplinskem postopku je bilo na podlagi izjav sodnika in delegata tekme ugotovljeno, da je v 53. minuti tekme vratar ekipe MB Tabor Luka Duvnjak z glasnim vzklikom 'črna opica' žalil igralca nasprotne ekipe. Uporaba omenjene besedne zveze brez dvoma sodi v repertoar izražanja in spodbujanja rasne nestrpnosti, ki predstavlja najbolj nizkoten način žaljenja osebnega dostojanstva posameznika in skrajno, obsojanja vredno ter sramotno dejanje. O tem pričajo tudi Resolucija FIFA o boju proti rasizmu in diskriminaciji, zaveza NZS o vzpostavitvi ničelne tolerance do nesprejemljivih dejanj spodbujanja ali razpihovanja rasnega sovraštva, kakor tudi obsežna, že dlje časa trajajoča, medijska kampanja UEFA in FIFA proti izražanju rasne nestrpnosti, temu ustrezna pa je tudi disciplinska politika izrekanja najstrožjih kazni za tovrstna ekscesna dejanja," so sramoten dogodek, ki je še toliko bolj šokanten, ker se je zgodil na tekmi tako mladih fantov, opisal Boštjan Kitel, namestnik disciplinskega sodnika NZS.

tavares tavares
Grega Wernig

Članki iz rubrike