19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
2 22.12.2018 17:38:00

Ante Guberac se vrača za krmilo Kopra

Nikola Miljković
Mesto predsednika nekdanjega prvoligaša iz Kopra, ki trenutno nastopa v tretji ligi, je po podatkih Primorskih novic znova prevzel Ante Guberac, ki je bil v koprskem nogometu alfa in omega s krajšimi prekinitvami vse od leta 1997. Prvi mož Grafista je bil nazadnje na čelu kluba leta 2015.

Kot v današnji izdaji poročajo Primorske novice, je bila v popolni tajnosti sklicana izredna skupščina koprskega nogometnega tretjeligaša, o njej pa je izven vpletenih le malokdo vedel, čeprav jo je treba sklicati vsaj osem dni pred izvedbo.

Po informacijah časnika iz Kopra so člani upravnega odbora FC Koper: Goran Malenič, Dejan Škerlič, Valter Valenčič in Franci Matoz.


Guberac se je iz kluba umaknil novembra 2015, ko je vajeti odločanja v klubu prevzel nekdanji koprski župan Boris Popovič. "Po treh poskusih je skupščina 14. decembra 2015 na predsedniško mesto imenovala Valterja Valenčiča, v vodstvo pa tesne županove sodelavce. V tem času je klub izgubil tekmovalno licenco in nazadoval v primorsko ligo. Pozneje je športni direktor kluba postal Boško Županović, ki je prevzel terjatve Milana Mandarića do FC Koper," še navajajo Primorske novice, ki omenjajo tudi glavno željo navijačev; ta je, da vodstvo vrne stare klubske simbole.

Ob tem časnik dodaja, da je bila simbolično na dan konstitutivne seje sveta Mestne občine Koper v tajnosti izpeljana skupščina FC Koper, "enega od simbolov propadle Popovičeve vladavine".

Aleš Bržan je v petek tudi uradno postal koprski župan, volilni poraženec Popovič pa je napovedal, da bo na upravnem sodišču izpodbijal poročilo občinske volilne komisije, ki je ugotovila, da je zmagovalec drugega kroga županskih volite v Kopru Bržan, ta sklep pa je nato potrdila večina v mestnem svetu ter obenem zavrnila Popovičevo pritožbo.

Članki iz rubrike