Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 22.12.2018 15:14:59

To so besede, KI ODMEVAJO: Jan Oblak je NAJBOLJŠI NA SVETU in tu so razlogi, zakaj je tako!

Profimedia
Pri FourFourTwo so izbrali najboljše nogometaše za leto 2018, pri čemer je prvo mesto pripadlo Lionelu Messiju, Jan Oblak pa je bil proglašen za najboljšega čuvaja mreže na svetu.

Kot se za resne medije spodobi, so tudi pri sloviti angleški publikaciji svojo odločitev temeljito obrazložili. Razlaga pa osupne, občutek je, da je 25-letni Škofjeločan super junak, človek, pri katerem je skoraj nemogoče najti pomanjkljivost.


Je Luka Modrić res NAJBOLJŠI NA SVETU? Strokovnjaki pravijo, da ...

Takole so zapisali pri FourFourTwo: "S padcem Atleticove obrambe, je Oblak samo napredoval in si še dodatno zacementiral mesto najboljšega vratarja na svetu. Njegova predhodnika v španski prestolnici sta bila David de Gea in Thibaut Courtois, toda v očeh Colchonerosov je presegel oba. Slovenec je branil na 37 prvenstvenih tekmah v prejšnji sezoni in prejel zgolj 22 zadetkov, kar je v povprečju 0,59 na tekmo. Oktobra je Oblak dosegel, da je celo večkrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno (74) kot je prejel zadetkov (72). Poleg tega je Oblak postal prvi vratar v zgodovini Atletica, ki je trikrat zapored prejel nagrado Zamora - to dobi vratar z najmanj prejetimi zadetki v Španiji. Njegova dominacija v ligi je še bolj navdušujoča, če veste, da sta njegova tekmeca Keylor Navas in Andre ter Stegen. Večkrat se je omenjalo, da ima Oblak srečo, ker ga ščiti izjemna Atleticova obramba. No ja, to je delno res, toda v zadnjem času večkrat on rešuje branilce. S svojimi ključnimi obrambami rešuje soigralce. Še posebej je blestel v ligi Europa, ki jo je osvojil Atletico, kar sploh velja za polfinalni obračun z Arsenalom. Slovenec ni najvišji, a s svojo pojavo poskrbi, da se tekmecem gol zdi zelo majhen. Oblak je okreten, živahen, spreten, avtoritativen, spreten z nogami in sposoben neverjetnih obramb. Ob tem je še zelo hiter, še posebej pri tem, kako se giblje po golovi črti, zdi se, da ima vse pod nadzorom kot je to pri namiznem nogometu. Preprosto, on je popoln vratar, pri 25 letih pa ga od vrhunca loči še kar nekaj let. Težko si je predstavljati, koliko boljši sploh lahko še postane, saj je njegova konsistentnost v zadnjih letih resnično na zavidljivi ravni. Vse kaže, da bi Oblak lahko zapustil Atletico, verjetno celo v bližnji prihodnosti. Pogodba mu poteče leta 2021, pri čemer ni ne duha ne sluha o podaljšanju, čeprav je Diego Simeone prejšnji mesec dejal, "Pogovarjali smo se. On ve, kaj hoče in kaj potrebuje." Atletico ga zagotovo potrebuje, toda prav tako bi zanj mogoče rad iztržil kar se da največ, dokler še lahko."

Članki iz rubrike