jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

darilo Petisvet.si

Čarobna darila za vsako nebesno znamenje posebej

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

Sophida Kanchanarin Svet24.si

Kritizirala je stvaritev princese, sedaj ji grozi ...

Miley Cyrus, London (2) Najstnica.si

Miley z goloto išče pozornost

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

nu
nu
0 22.09.2018 17:05:53

(Skoraj) KOT V DOBRIH STARIH ČASIH... Po več kot 23 letih spet VROČI derbi Izola – Koper (video)

Facebook/Elvis Štader
Po zares dolgem času so se za prvenstvene točke znova udarili nogometaši Izole in Kopra, od zadnjega ligaškega dvoboja je minilo več kot 23 let.

Danes in jutri se bodo nadaljevala tudi prvenstva v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja, najbolj vroče pa bo v zahodni skupini, kjer je znova oživelo rivalstvo, ki ga je v zlatih časih nogometa na Obali občudovala vsa Slovenija. Po zares dolgem času so se za prvenstvene točke znova udarili nogometaši Izole in Kopra, od zadnjega ligaškega dvoboja je minilo več kot 23 let. Zgodil se je 2. aprila 1995, pred 1500 gledalci v Izoli so bili z 1:0 boljši gostje z Bonifike, za trenutek odločitve je v 82. minuti poskrbel Suarez Kraja, ki je bil uspešen iz najstrožje kazni.

Nekoč je bil nogomet ob morju zajtrk, kosilo in večerja, vmes pa so se časi močno spremenili. Koper je po mrku na začetku nove poti, končna postaja je prvoligaška druščina, Izola pa se ob slab(š)ih gospodarskih razmerah v mestu že dolgo ubada s takšnimi in drugačnimi preglavicami in bolj ali manj životari. Ampak danes je bilo vse to za nekaj časa potisnjeno v ozadje, med starima rivaloma se je znova zaiskrilo. Za to priložnost se je denimo znova aktivirala tudi navijaška skupina Ribari, ki bo hkrati proslavila 28 let delovanja.

Značke: izola, koper

Članki iz rubrike