kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 22.09.2018 13:55:42

SRCE PARAJOČA zgodba z Otoka! Soigralec iz Liverpool zbolel za neozdravljivo boleznijo, on ga je poklical in pol ure JOKAL v avtu!

Stephen Warnock
Reuters
Ob takih zgodbah človek kar ne najde besed.

Anglijo je pred dnevi v žalost zavila novica, da je branilec Boltona Stephen Darby pri 29 letih zaključil nogometno kariero, ker je zbolel za boleznijo motoričnega nevrona, zaenkrat neozdravljivo boleznijo, ki prizadane motorično živčevje in povzroči paralizo. Običajna življenjska doba od pojava prvih simptomov v povprečju traja tri leta, kakšnih 20-odstotkov bolnikov pa jih preživi več kot pet let.

O straši novici je z otoškimi mediji spregovoril Darbyjev soigralec iz Liverpoola Stephen Warnock in opisal svoj, kot je dejal, težak telefonski pogovor s kolegom. »Nisem mogel verjeti, kar sem prebral. Kar zadelo me je. Strlo mi je srce,« je za Radio 5 spregovoril Warnock in dodal, da je pol ure zgolj sedel v avtomobilu in jokal, ko je izvedel za Stephnovo diagnozo. Potem ga je poklical … »Hotel sem mu napisati sporočilo, ampak potem pomislil, da si o takih stvareh z nekom ne moreš le dopisovati. Vedel sem, da moram zavrteti njegovo številko. Najprej se je oglasil odzivnik in moram priznati, da sem bil zadovoljen, saj nisem vedel, kaj bi mu rekel. Potem sva govorila naslednji dan in bil je res težak telefonski klic,« razkriva Warnock, presenečen nad Darbyjevim odzivom. »Skrbi ga predvsem za vse ostale okrog njega. Bil je ganjen nad odzivi z vsega sveta. Zasluži si vso podporo in sporočila, kajti res je dober in prijazen človek,« je zaključil Stephen Warnock.

Bil je Darbyjev soigralec v mladih letih pri Liverpoolu, preden se je slednji preselil v Bradford in julija lani v Bolton. To je bil tudi njegov zadnji klub v življenju …

Članki iz rubrike