giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

Jennifer Aniston Svet24.si

FOTO: Tako dobro je pri 50. videti Jennfier ...

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

andrej in konstantin Svet24.si

Dragulj slovenske kulture in zgodovine, ki ga je ...

TANJA ŽAGAR Njena.si

Tanja Žagar delila 23 let staro fotografijo

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z drugačno podobo

nu
nu
7 11.09.2018 15:01:35

To bo vse prej kot sprehod: Zdesetkani Mariborčani na pomembni tekmi v Ljubljani brez DEVETIH!

Maribor
Drago Wernig - TAKA
Pred mariborskimi nogometaši je nova preizkušnja.

Maribor se bo v sredo podal v Ljubljano, kjer se bo na pokalni tekmi ob 15:30 pomeril z ljubljanskim drugligašem Bravom. Dvoboj bo na stadionu v Športnem parku Ljubljana, gre pa za prizorišče, na katerem so Štajerci nazadnje gostovali pred več kot osmimi leti.

O naporedovanju v tretji krog pokala Slovenije odloča le ena tekma, Darku Milaniču pa težave povzroča zdesetkana ekipa. "Rezultati, ki so jih pri Bravu dosegali z mlajšimi selekcijami v prejšnjih letih, pomenijo, da dobro delajo. Imajo strokovno zasnovan projekt, na katerem vztrajajo in so uspešni tudi v članskem nogometu. Skozi njihove tekme v drugoligaški konkurenci smo videli, da gre za zelo dobro organizirano ekipo. Prepričljivo so začeli letošnje prvenstvo, vendar je popolnoma jasno, kakšen je naš cilj. V boju za četrtfinale pa se moramo zavedati specifičnosti pokalnega tekmovanja, spomnimo se lanske tekme v Sežani, ki je nismo dobro začeli. Tokrat ne smemo imeti slabih trenutkov, fantje se morajo odzvati na pravi način," je za uradno spletno stran vodilne ekipe državnega prvenstva dejal trener Darko Milanič in nadaljeval: "Res nam manjka precej igralcev, toda imamo na razpolago moštvo, ki ima kvaliteto. Nekaj sprememb glede na zadnjo tekmo bo treba opraviti, a to ne sme vplivati na predstavo. Vrnila sta se Zahović in Dervišević ter se priključila moštvu. V prvenstvu imamo zelo dobre rezultate in želimo biti uspešni tudi v pokalnem tekmovanju. Zato sta bila zadnja treninga namenjena ponavljanju principov, v napadu in v fazi obrambe za celotno moštvo. Moramo biti usklajeni, slediti načrtu in skozi izpolnjevanje svojih nalog priti do zmage. Potem pa v prihodnjem obdobju, ob vrnitvi reprezentantov in poškodovanih nadaljevati pot do dobre forme posameznikov ter želenih rezultatov."

Manjkalo jih bo kar devet, poškodovani so Marcos Tavares, Jasmin Handanović, Marko Šuler, Martin Milec, Denis Klinar in Martin Kramarič, zaradi torkovih reprezentančnih tekem bodo manjkali še Jan Mlakar, Kenan Pirić in Nardin Mulahusejnović.

Značke: maribor, bravo

Članki iz rubrike