Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 26.08.2018 11:06:43

V PREKMURSKEM DERBIJU brat nad brata, trener pa (najbrž) malce PRETIRAVA: Oni so stroj!

Florijan Raduha in Žiga Živko
Drago Wernig - TAKA
Četrti krog v drugoligaški druščini bo zaznamoval današnji prekmurski derbi med Beltinci in Nafto, ki se bo v Športnem parku začel ob 17. uri.

Beltinčani so v uvodnih 270 minutah zmagali, remizirali in izgubili, kar za novinca v drugem kakovostnem razredu tekmovanja ni slab dosežek. "Manjka nam točka proti Rogaški, toda hkrati smo si pred dvobojem z Nafto želeli takšen izkupiček. Vsekakor smo lahko zadovoljni," je povedal trener kanarčkov Zlatko Gabor, precej manj zadovoljstva pa je bilo v njegovem glasu zaznati, ko je beseda stekla o težavah v igralski zasedbi. "Imamo precej preglavic s poškodbami. Manjkalo bo kar nekaj igralcev, vendar verjamem, da imamo ustrezne zamenjave in da bomo našli temu primerne rešitve."

gabor ac
Zlatko Gabor - trener Beltincev
Aleš Cipot/Fotolens
Trener Beltincev prednost namenja tekmecem, o katerih ima zelo visoko mnenje. "Nafta je odlična ekipa, nevarnost preti z vseh strani. Lendavčani so stroj," je bržčas malce pretiraval Zlatko Gabor in pristavil: "Igramo doma, kar bomo seveda skušali unovčiti v čim večji meri, ampak obenem ni niti najmanjšega dvoma o tem, da je Nafta favorit. Ne le na tej tekmi. To velja za vse ligaške preizkušnje, vendar je prav tako res, da to v derbijih ne pomeni veliko. Prizadevali si bomo, da bi se predstavili v čim boljši luči. Prepričan sem, da se bodo fantje potrudili po najboljših močeh, da bodo pokazali svoj maksimum, prav tako verjamem, da bodo gledalci prišli na svoj račun."

Zanimivost bo tudi družinski obračun, saj si bosta na nasprotnih straneh stala brata iz Odrancev. V domači ekipi ima pomembno vlogo Patrik Raduha, lendavsko mrežo pa bo branil sedem let mlajši obetavni vratar Florijan, ki mu strokovnjaki napovedujejo uspešno kariero. "Gotovo mu bom zabil gol," je ne enem od zadnjih treningov soigralcem menda obljubil Patrik ...

Članki iz rubrike