nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ro
ro
1 26.08.2018 10:31:18

V pričakovanju dvoboja v FAZANERIJI. Tega podatka skoraj gotovo NISTE POZNALI: Šimundža – Bogatinov 1,07:1,07

Ante Šimundža
Grega Wernig
Pred muraši je druga zaporedna domača preizkušnja, po Krčanih bodo v današnjem zgodnjem popoldnevu gostje Fazanerije še Kidričani, ki so presenetljivo visoko na lestvici, nogometaši Aluminija so najbližji zasledovalci Maribora.

Po nadvse obetavnem začetku prvenstva so se muraši znašli v prvih težavah, dvakrat zapored so ostali praznih rok. Najprej v Velenju, nakar so Fazanerijo utišali Krčani. "Iz takšne tekme moramo izvleči koristne zaključke. Moramo rasti," poudarja Ante Šimundža, ki niti po naključju ne obupuje: "Nadaljevati moramo z garanjem, drugega nam ne preostane. Iz dneva v dan si prizadevamo biti boljši. Iz treninga v trening ter iz tekme v tekmo želimo napredovati, ohraniti moramo takšno miselnost. Zavedamo se, da imamo nekaj igralcev, ki so se prvič srečali s prvo ligo, prav tako imamo nekaj mladih, ki jih želimo uveljaviti. V prvi vrsti je treba imeti veliko potrpljenja, to je edina pot. Izkušnje se ne kupujejo, izkušnje se pridobijo."

Posavci so na ravnici do vsega izkupička prišli tudi z nekaj sreče in z osnovnim namenom, da svojo mrežo ohranijo nedotaknjeno. O napadu niso veliko razmišljali, toda v svojih vrstah imajo Marca da Silvo, ki je mojstrsko zadel s prostega strela. Kakšen naj bi bil Aluminij? "Najbrž bomo spet merili moči z zasedbo, ki se bo postavila v nekoliko bolj obrambno držo, prav gotovo pa z ekipo, ki je rezultatsko uspešna. Nedvomno je pred nami še ena nadvse zahtevna preizkušnja, v katero bomo krenili z izraženo željo po zmagi," pravi mariborski strokovnjak na črno-beli klopi.

Njegova ekipa se vsaj manjšemu pritisku rezultata ne more izogniti, na drugi strani so lahko Kidričani veliko bolj mirni, sproščeni. In takšni bodo gotovo še kako nevarni. "Spoštujemo vsakega tekmeca, a seveda imamo svoje cilje, ki si jih bomo po najboljših močeh prizadevali uresničiti," je povedal trener Aluminija Oliver Bogatinov, ki se mu je nekoč po žilah pretakala črno-bela kri. V sezoni 2012/13 je vodenje ekipe prevzel v sedmem krogu in jo poveljeval do konca prvega dela sezone, ko se je novo klubsko vodstvo odločilo za novo ime na klopi. Prav gotovo je zanimivo, da je aktualnega trenerja Aluminija takrat nasledil tudi aktualni trener Mure. Kot je znano, so si muraši na igrišču zagotovili obstanek, toda organizacijski ustroj kluba je bil na psu, zaradi česar je sledil mrk, od katerega si v Murski Soboti dolgo niso opomogli.

bogatinov gw
Grega Wernig
In še nekaj statistike izpred šestih let. Črno-beli so pod taktirko Oliverja Bogatinova odigrali 15 ligaških preizkušenj. S petimi zmagami, neodločenim izidom in devetimi porazi so osvojili 16 točk ali v povprečju 1,07 točke na posamično tekmo. Tudi Ante Šimundža je moštvu dirigiral v 15 prvenstvenih obračunih in skoraj neverjeten je podatek, da so Sobočani tudi z njim v povprečju osvojili 1,07 točke v vsakih 90 minutah; mariborski strokovnjak je Prekmurce pripeljal do štirih zmag in štirih remijev, sedemkrat so okusili grenkobo poraza. Kdo bo uspešnejši danes?

Članki iz rubrike