Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

Robert Balantić
Robert Balantić
1 08.08.2018 12:00:13

Najbolj znani slovenski agent VSEH ČASOV Amir Ružnić: Da sem hišni agent Maribora? Takole je ...

Amir Ružnić
Grega Wernig
Med menedžerji na sončni strani Alp si je že pred časom zagotovil status vodilnega. Amir Ružnić je namreč izpeljal največ odmevnih prestopov slovenskih nogometašev. S tem stresnim poslom, ki se ga je po koncu igralske kariere lotil po naključju, se ukvarja že 12 let in v tem času je kajpada doživel že marsikaj.

Začniva na začetku. Kako ste sploh zapluli v menedžerske vode? Ste se morda že med igralsko kariero odločili, da se boste ukvarjali s tem, ali je šlo za splet takšnih in drugačnih okoliščin?

V to me je spravil moj dober prijatelj Novica Nikčević. Po končani karieri resnici na ljubo nisem natančno vedel, kaj bi počel, ob neki priložnosti pa mi je rekel, da bi mi morda ustrezalo, če bi se ukvarjal s tem poslom, češ da zaradi igralske kariere poznam veliko ljudi v Sloveniji, Italiji … Rekel sem si, da bom poskusil, in tako je nastala ta zgodba. Ne vem, če ste vedeli, da se je Noce najprej lotil menedžerskega posla, a je kmalu spoznal, da ga bolj mika trenerski poklic. Ampak vmes je v tolikšni meri vplival name, da sem se zagnano lotil novega izziva.

Najbrž se spomnite prvega prestopa, ki ste ga realizirali oziroma ste pri njem posredovali.

Naj pomislim ... Ah, seveda se spomnim, to je bil Marko Barun. Iz Olimpije je prestopil v Apollon iz Limasola, nato pa se je zgodil Tonči Žlogar, ki se je preselil k Paralimniju in začela se je moja ciprska zgodba, ki je zaznamovala moje prvo obdobje delovanja. Sledili so Bekim Kapić, Almir Tanjić, Dejan Milić, Patrik Ipavec, Martin Pregelj … Tonči ima veliko zaslug, da mi je steklo. Igral je odlično in odprl številna vrata, bil je izjemno priporočilo in tako je Ciper za moje začetke nadvse pomemben.

Nato pa se je zgodilo leto 2010, ki vas je izstrelilo med zvezde, mar ne?

Da, to leto je gotovo ključno, o tem ni nikakršnega dvoma. Posredoval sem pri prestopih Josipa Iličića in Armina Bačinovića iz Maribora v Palermo, kar mi je odprlo nove priložnosti in nova vrata v Italiji. Še zlasti Jojo. Ko imaš takšnega igralca, te začnejo klubi klicati sami, tvoje delo je v veliko meri olajšano.

Kako odgovarjate na očitke, da ste »hišni« menedžer Maribora in da vam je zato lažje kot marsikomu drugemu.

Vsem, ki mi to očitajo, sporočam, naj to poskusijo biti. Naj poskusijo biti »hišni« menedžerji Maribora in potem bodo spoznali, kako je to videti. Vsak evro, ki sem ga zaslužil, sem zaslužil pošteno. Vsaka ponudba, ki sem jo posredoval Mariboru, je bila moja, z izjemo tiste za prestop Martina Milca. Zlatko Zahović mi ni podaril ničesar. To je  ...

CELOTEN POGOVOR Z AMIRJEM RUŽNIĆEM SI PREBERITE V AVGUSTOVSKI IZDAJI REVIJE EKIPA SN. 

Značke: amir-ružnić, agent

Članki iz rubrike