Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 04.08.2018 10:46:17

DVE LETI PO MARIBORSKI TRAGEDIJI! Lahko bi bil tudi jaz v tistem avtu

Drago Wernig - TAKA
V četrtek sta minili dve leti od tragične nesreče mladih nogometašev Maribora v kateri sta ugasnili dve mladi življenji.


Zdajšnji vezist Mure Nik Lorbek je bil najboljši prijatelj preminulega Damjana Marjanovića. Za spletni portal sobotainfo je Lorbek povedal, da ni veliko manjkalo, pa bi bil tudi on sam v tistem avtomobilu, ki je mariborski nogomet zaznamoval za vedno.


"Z Damjanom in Žigo Lipuščkom smo bili najboljši prijatelji, s slednjim sva seveda še vedno, slišiva se neprestano. Tisto leto smo bili tudi skupaj na morju, v času priprav smo bili ves čas skupaj. Moji starši so bili na morju, tako da sta tekom priprav stanovala pri meni," je za sobotainfo povedal Lorbek.
Nik je povedal še, kako malo je manjkalo, da se tudi sam ni udeležil "smrtonosne" vožnje. "Ravno ta dan me je brat poklical in me vprašal, če greva skupaj na kosilo po treningu. Glede na to, da nisem vedel, kdaj bo končal s službo, sem fantom dejal, da bom zaradi fleksibilnosti na trening odšel s svojim avtomobilom. V nasprotnem primeru bi se peljal z njimi." Ko so izvedeli za nesrečo, so mnogi mislili, da je v avtomobilu tudi Nik: "Spraševali so me, če sem v redu, seveda sem mislil, da me zafrkavajo. Takrat še nisem vedel, da je prišlo do nesreče. Šele potem, ko so mi dejali, da se je zgodila nesreča, sem se zavedel resnosti situacije. Vedeli so, da smo se ponavadi vozili skupaj in so preverjali, če je z menoj vse v redu," je še povedal za sobotainfo, dodal pa je, da prve dni po nesreči niso trenirali, saj enostavno niso bili zmožni. Na prvem naslednjem treningu je jokal.
Seveda se bo Nik za vedno spominjal preminulih iz nesreče, prijateljev, soigralcev... zato pravi, da zdaj nogometa ne igra le zase, ampak tudi za njih, ki ga ne morejo več.

Članki iz rubrike