favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
1 22.05.2018 10:14:59

SE OBETA ŠKANDAL? Oglasil se je še en slovenski trener: Si lahko zamislite, da sodnik igralce sprašuje kaj takega?

Florijan Raduha in Žiga Živko
Drago Wernig - TAKA
Kašna je raven komunikacije med igralci in sodniki na slovenskih igriščih?

Kaj vse se med tekmami dogaja na slovenskih igriščih? Oziroma kako se vedejo sodniki, kakšen je njihov odnos do igralcev in ostalih akterjev? Vse kaže, da ne takšen, kot bi moral biti. V preteklem obdobju so nekateri trenerji in vodilni možje klubo na to že opozarjali, zdaj se je oglasil še eden. Franc Fridl je izrekel hude obtožbe na račun Nejca Kajtazovića, ki je vodil dvoboj med Brdi in Dravo.

"Ne gre za to, da nam ni dovolil do kazenskega prostora, ne gre za nedosojeno enajstmetrovko ali kakšne druge odločitve. To se pač dogaja in nekako preboliš, toda moti me nekaj drugega. Upal sem, da mi o tem ne bo treba govoriti, a tega preprosto ne morem več držati v sebi. Ne, po tej tekmi ne več," je z grenkobo v glasu pripovedoval nekdanji vezist.

fridl dw
Drago Wernig - TAKA
Zakaj, kako, čemu? "Nejc Kajtazović nam je sodil tudi na Ptuju in po dvoboju z Dravo so me igralci opozorili, da se je na igrišču do njih vedel arogantno, da nima pravšnjega odnosa in da jih je celo poniževal. Verjemite, da temu nisem posvečal kaj prida pozornosti. Ker je jasno, da tudi igralci niso ’angelčki’, a sem njihove besede vzel v zakup, nisem jih pozabil, zato sem bil v Vipolžah na sodnika pozoren bolj kot sicer," je odvrnil Franc Fridl in kakopak nas je zanimalo, kakšna je 'diagnoza' povečane pozornosti? "Obupna," se je v trenutku odzval trener naftašev. "Komunikacija je na najnižji ravni. Si lahko zamislite, da sodnik sprašuje naše igralce, kakšen je rezultat na tekmi Drave? Kako naj človek to razume drugače kot provokacijo?! Še več, to se mi zdi ponižujoče, tudi sicer je bil njegov odnos zares grozljiv. Ne samo do igralcev, tudi do ostalih akterjev ob igrišču," je do delivcev pravice oster 45-letni strokovnjak.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM JE RAZKRITIH ŠE KAR NEKAJ OBTOŽB NA RAČUN SODNIKOV, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike