stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 18.05.2018 08:39:58

Kakšen bo razplet? V Fazaneriji PRIJATELJ nad PRIJATELJA!

Aleš Cipot/Fotolens
Mura si je že zagotovila prvoligaški status, a zato v 2. SNL ogorčen boj poteka za drugo mesto, na katerega bi lahko črno-beli odločilno vplivali. Na sobotnem praznovanju v Fazaneriji bodo namreč gostili Dravo, ki nujno potrebuje točke, Lendavčani pa verjamejo, da jim bodo najhujši rivali priskočili na pomoč.

Do konca prvenstva v drugoligaški druščini sta ostala še dva kroga, Ptujčane pojutrišnjem čaka gostovanje v Murski Soboti. Pred njimi je tekma sezone. "Tekma sezone?" se je nekoliko presenečeno odzval Simon Sešlar. Da, tekma sezone, na kateri bi bil lahko v boju za drugo mesto usoden že remi. "Ah, ne bi govoril o tekmi sezone. Je le ena od mnogih, a je dejstvo, da je pomembna. Lepo je, da smo se v končnici prvenstva znašli v takšnem položaju. To pomeni, da smo odigrali dobro sezono, to je za nas že velika stvar, vendar to ne pomeni, da smo se s tem zadovoljili. Nikakor ne. Naša želja je zmagati na sobotni preizkušnji, najbrž bo potem potrebno tudi na naslednji," je nadaljeval trener Drave.

Toda želena zmaga v Murski Soboti bi bila najbrž vendarle že odločilni korak proti končnemu drugemu mestu, v zadnjem krogu bodo v najstarejšem slovenskem mestu gostovali Brežičani. "Ne smemo razmišljati na tak način. V nogometu ni nič samoumevno in tako ni samoumevna niti naša zmaga proti Brežicam, ki so tudi z remijem v Lendavi pokazale svojo kakovost. Ampak zdaj je v naših mislih le prihajajoči izziv, osredotočeni smo na Muro," pravi Simon Sešlar.

Obračun v Fazaneriji sicer ne bo zanimiv le na igrišču, ampak tudi ob njem. Ni namreč skrivnost, da sta Ante Šimundža in Simon Sešlar družinska prijatelja, ki se pogosto slišita. "V zadnjem času se nisva. Poslal sem mu čestitko za osvojeno prvo mesto in to je to."

seslar dw
Drago Wernig - TAKA
Marsikdo meni, da je trener Mure v nelagodnem položaju. Ekipi, ki jo vodi njegov prijatelj, bi utegnil preprečiti tako zelo želeni dosežek, na drugi strani v Lendavi upajo, da se bo to tudi zgodilo, s pomočjo največjih rivalov bi se Nafta spet lahko vrnila na drugo mesto. "Da bi bil v nelagodnem položaju. Ne, to ne … Za kaj takega nima razloga. Tako jaz kot on bova opravljala svoje delo, oba se trudiva za uspeh svoje ekipe. Res ne vem, kakšna bo podoba Sobočanov po zagotovitvi prvega mesta in kakšna so njihova razmišljanja, vendar me to niti ne zanima. Misli in energijo usmerjam le v to, da bi bilo moje moštvo na dvoboj čim bolje pripravljeno. In seveda se pripravljamo na Muro, kot smo jo poznali v dozdajšnjem delu prvenstva. Pomembno je le to, v kakšni podobi se bomo predstavili mi, hkrati sem prepričan, da smo sposobni uresničiti namen. Navsezadnje smo to že dokazali tudi v medsebojnem spopadu na Ptuju, ki je bil zelo izenačen, odločile so ga malenkosti. Vsekakor bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da bi zmagali, na razplet bodo vplivali številni dejavniki. A kakršenkoli že bo, to na najin odnos z Antejem ne more vplivati," poudarja Simon Sešlar.

Članki iz rubrike