favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
2 18.05.2018 08:14:58

Kaj takega si je bilo TEŽKO ZAMISLITI. 'Izginotje' dvojca BB v Ljudskem vrtu

Drago Wernig - TAKA
Odštevanje do zadnjega prvenstvenega večnega derbija v tej sezoni in morda tudi odločilnega v boju za naslov prvaka se približuje h koncu. Na dozdajšnjih treh so vijoličasti slavili pred svojimi navijači, oba vroča obračuna v Stožicah sta se razpletla brez zmagovalca, Darko Milanič je v 270 minutah na zelenico poslal 20 igralcev.

"Leteti moramo po igrišču, v soboto na puno," je bil po zadnji zmagi v Krškem med drugim jasen Darko Milanič, toda hkrati je treba dodati in celo poudariti, da so bile te besede izrečene pred tekmo Olimpija – Ankaran. Po njej se je mariborsko izhodišče za sobotni spopad spremenilo, zmaga v sobotnem spopadu za vijoličaste zdaj ni več nujno zlo in kakopak je vznemirljivo vprašanje, kako se bo primorski strokovnjak odzval na nove razmere? O tem smo razglabljali v naši včerajšnji številki in seveda bo od tega odvisna tudi začetna enajsterica pod Kalvarijo.

Vsekakor bo zanimivo videti, koga bo nekdanji kapetan slovenske reprezentance poslal na igrišče v peklenskem ozračju Ljudskega vrta, v dozdajšnjih treh prvenstvenih preizkušnjah je sicer uporabil 20 igralcev. Samo štirje so odigrali vseh 270 minut, sestava kvarteta je pričakovana: Jasmin Handanović, Marko Šuler, Martin Milec in Mitja Viler. Vsakič znova se je torej spreminjal le en osrednji branilec, izkušeni Korošec je zaigral v paru z Aleksandrom Rajčevićem, Jeanom-Claudom Billongom in Sašo Ivkovićem.

bohar gw
Grega Wernig

Še štirje se prav tako lahko pohvalijo, da so zaigrali na vseh treh derbijih, to so Marcos Tavares (204), Damjan Bohar (219), Gregor Bajde (153) in Jasmin Mešanović (102). Vsekakor izstopa dvojec BB. Če sta bila Damjan Bohar in Gregor Bajde še ne tako dolgo nazaj nadvse pomembna člena ekipe, se je njun status v zadnjem obdobju oziroma med pozitivnim mariborskim nizom popolnoma spremenil. Preprosto ju ni na "zemljevidu" Darka Milaniča, od udarne zasedbe sta tako zelo oddaljena, da težko dobita celo mesto na klopi za rezervne igralce. V takšnem položaju se je znašel tudi Alexandru Cretu, ki je v zimskem prestopnem roku dvignil obilo prahu, a če je razvpiti prihod Romuna morda vsaj malce prispeval k ponovnemu rojstvu Amirja Derviševića, so lahko v Ljudskem vrtu še vedno zadovoljni. Ob tem je treba pristaviti, da se Prekmurec in Romun v teh dneh sicer ubadata s poškodbo, a njun status se je spremenil že prej, kot na dlani pa je, da si je bilo kaj takšnega še ne tako dolgo nazaj težko zamisliti.

V primerjavi s kadrom z začetka sezone sta se novim izzivom naproti odpravila Marwan Kabha, ki je igral na obeh jesenskih obračunih, in Jean-Claude Billong, ki je sodeloval pri zmagi vijoličastih pod Kalvarijo.

Koliko minut so igrali na treh dozdajšnjih derbijih

Jasmin Handanović  270

Martin Milec  270

Marko Šuler  270

Mitja Viler  270

Damjan Bohar  219

Marcos Tavares  204

Marwan Kabha  180

Blaž Vrhovec  180

Valon Ahmedi  164

Gregor Bajde  153

Jasmin Mešanović  102

Aleks Pihler  99

Saša Ivković  90

Jean-Claude Billong  90

Dare Vršič  90

Alexandru Cretu  90

Aleksander Rajčević  90

Martin Kramarič  65

Luka Zahović  25

Dino Hotić  23

Članki iz rubrike