stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
1 29.04.2018 10:17:32

So ŠAMPIONSKE majice v Fazaneriji že pripravljene? To se mora zgoditi za ČRNO-BELO slavje!

Aleš Cipot/Fotolens
Danes so v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp na sporedu še štiri tekme.

V soboto so bile odigrane štiri tekme 26. kroga 2. SNL, presenečenj ni manjkalo. Fužinar je s kar 6:0 ugnal Jadran, Veržej je z 1:0 slavil v Rogaški Slatini, Ilirija si je v izdihljajih dvoboja zagotovila zmago z 2:1 proti Brežicam, Zarica je na svojem igrišču z 1:0 presenetila Dob. Le redki so si drznili napovedati takšne rezultate, danes pa bo v središču pozornosti spopad med Dravo in Nafto na Ptuju, ki bi utegnil odločilno vplivati na to, kdo bo osvojil drugo mesto in igral v dodatnih kvalifikacijah. Vroč dvoboj v najstarejšem slovenskem mestu se bo začel že ob 13.15.

"Če hočemo ostati v boju za drugo mesto, moramo zmagati. To je popolnoma jasno. Če nam ne bi uspelo, bi si položaj zelo zapletli. V tem primeru bi bili v končnici v veliki meri odvisni od lendavskih spodrsljajev," pravi trener Drave Simon Sešlar, ki kakopak verjame, v kakovost svojih varovancev: "Seveda smo sposobni premagati Nafto, o tem ni nikakršnega dvoma, in verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo. Na zadnjem gostovanju Novem mestu je ekipa pokazala pravi značaj. Vse je izhajalo iz boja za vsako žogo, ob takšnem pristopu potem pride v igri do pozitivnih stvari. Na takšen način si moramo prizadevati odigrati tudi nedeljsko tekmo."

Lendavčani bi bili gotovo zadovoljni s točko, toda glede na to, da so v zadnjem času v odlični formi in zelo učinkoviti, ne dvomimo o tem, da razmišljajo o še eni v nizu zmag, ki bi jih zares močno približala dodatnim kvalifikacijam.

Razplet ptujskega dvoboja bodo nestrpno pričakovali tudi v Murski Soboti. Ne zaradi strahu, ker bi bila Mura na vrhu ogrožena, ampak bi se utegnilo pripetiti, da bi si črno-beli lahko tudi že teoretično zagotovili prvo mesto in napredovanje med elito na sončni strani Alp. Za takšen scenarij se morata uresničiti dva pogoja; prvi je neodločen izid na tekmi Drava – Nafta, nakar bi morali varovanci Anteja Šimundže malce pozneje v Fazaneriji premagati Bravo, tekma se bo začela ob 17. uri.

Ne, ne sliši se tako zelo neverjetno, nikakor ne, zato ni odveč vprašanje, ali muraši že hladijo penino in ali so šampionske majice za slavje že pripravljene? "Kakšne majice neki, kakšno slavje?!" se je odzval Robert Kuzmič. "Najprej si moramo želeni dosežek zagotoviti, šele potem bomo razmišljali o organizaciji praznovanja," je še pristavil prvi mož bodočega prvoligaša iz Fazanerije, ki je uradno sicer »le« član upravnega odbora, predsedniško mesto zaseda Boris Cigüt.

Članki iz rubrike