Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ro
ro
0 27.04.2018 21:54:02

UF, kako pomemben MEJNIK v slovenskem nogometu. Ime ji je HELENA!

Drago Wernig - TAKA
Moralo se je zgoditi tudi na sončni strani Alp.

Minilo je dokaj neopaženo, toda dejstvo je, da je bil med tednom v slovenskem klubskem nogometu postavljen nov pomemben mejnik. Zgodilo se je na drugoligaškem prizorišču, in sicer v Lendavi, kjer je Nafta v 25. prvenstvenemu krogu s 4:1 premagala Rogaško. Znova je blestel Marko Roginić, ki se je trikrat vpisal med strelce; 22-letni hrvaški napadalec je na zadnjih štirih tekmah dosegel kar 11 golov. Globok poklon! Ob robu dvoboja pod vinogradi pa vsekakor velja izpostaviti, da je pravico delila tudi ženska – Helena Buh je bila druga pomočnica Asmirja Sagrkovića.

Šestintridesetletna Vrhničanka je tako postala prva sodnica v zgodovini samostojne Slovenije, ki je sodila na ravni tekmovanja 2.SNL. Pred tem je več sodnic in pomočnic že sodilo dvoboje v tretjem kakovostnem razredu, Helena Buh je zdaj storila (velik) korak naprej.

Helena Buh1 (1)
NZS
ZNSS sicer enako obravnava sodnice in sodnike. Komisija za sodniške zadeve je tako že pred časom sprejela sklep, da morajo sodnice, ki želijo soditi višjo raven moških tekmovanj - 2.SNL in višje - za to najprej preteči fizične norme, ki se zahtevajo za sodnike na tej stopnji. To je osnoven pogoj in ob izpolnjenih drugih predpostavkah ter kvalitetno primerljivem sojenju imajo sodnice možnosti soditi tudi višje ravni tekmovanja. To pomeni, da dekletom v bodoče nikakor niso zaprta vrata niti za sojenje 1. SNL.

V Sloveniji imamo trenutno 25 aktivnih sodnic, od tega dve mednarodni; Tanjo Subotić in Aleksandro Česen ter štiri mednarodne pomočnice - Heleno Buh, Stašo Špur, Petro Bombek in Tanjo Vrabel.

Članki iz rubrike