zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 27.04.2018 16:09:34

Predsedniku brazilske zveze dosmrtna prepoved delovanja v nogometu

vszi
Etična komisija Mednarodne nogometne zveze je predsednika brazilske zveze Marca Pola del Nera kaznovala z dosmrtno prepovedjo delovanja v nogometu zaradi korupcije, poročajo agencije. Sedeminsedemdesetletni Brazilec ne sme biti dejaven niti v domovini niti kje drugje po svetu, poročajo agencije.

Kot so sporočili s Fife, bo moral del Nero plačati tudi denarno kazen v višini milijona švicarskih frankov. Po podatkih Fife je Brazilec osumljen prejemanja podkupnine pri prodaji televizijskih in marketinških pravic na različnih turnirjih, tudi na tekmovanju Copa America.


Etična komisija Fife je del Nera začasno suspendirala že decembra lani in mu kazen marca letos podaljšala. Kot kaže, je šlo v primeru del Nero le za nadaljevanje zlorabe položaja v brazilskem nogometu, saj je ta predsedniško mesto prevzel leta 2015, potem ko je bil v Zürichu v okviru korupcijske afere v Mednarodni nogometni zvezi aretiran njegov predhodnik Jose Maria Marin.

A kot kaže, je imel del Nero težave že leta 2015, saj je takrat na hitro zapustil kongres Fife in se očitno izognil aretaciji. Postopek proti njemu je nato sprožila Fifa sama.

Značke: fifa, nogomet, korupcija

Članki iz rubrike