škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ro
ro
0 27.04.2018 19:59:16

Maribor – Olimpija 5:2, DRAMA domžalskega upa

Martin Metelko
Najboljši slovenski nogometaši v starostni kategoriji U-17 so začeli priprave na prihajajoče evropsko prvenstvo.

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca je pred kratkim opozorila nase z velikim uspehom. Uvrstila se je na evropsko prvenstvo, kar se je na sončni strani Alp v tej starostni kategoriji zgodilo tretjič, letošnji zaključni turnir bo od 4. do 20. maja gostila Anglija.

2slovenijaU17 mm
Martin Metelko
Selektor Agron Šalja in njegovi izbranci so se na praznični petek na Brdu pri Kranju zbrali na začetku priprav na velik izziv, v primerjavi z zasedbo iz drugega kroga kvalifikacij sta se zgodili dve spremembi. Že pred razkritjem seznama je zaradi poškodbe odpadel Abel Marc (Bilje), ki ga je zamenjal Luka Verbič (Maribor), v zadnjem trenutku pa se je pripetil še en premik. "Na sredini ligaški preizkušnji si je gleženj huje poškodoval Ivan Makovec iz Domžal. Prvotne informacije so govorile, da bo moral na operacijo, nakar je dobil mavčno oblogo in za evropsko prvenstvo je izgubljen. Fanta mi je res žal. Je standardni član reprezentance, ampak kaj hočemo, tudi takšne stvari so sestavni del nogometa. Namesto njega sem vpoklical Andraža Lipca iz Krškega," je pojasnil Agron Šalja, ki je na seznam uvrstil 20 igralcev.

Največ reprezentantov ima Maribor, in sicer pet, po trije prihajajo iz Domžal in Krškega, po dva iz Olimpije, Brava in Fiorentine, enega predstavnika imajo Sampdoria, Pescara in zagrebški Dinamo.

3slovenija U17 mm
Martin Metelko
Slovenske barve na Euru bodo branili Alen Jurca (Maribor), Domen Gril (Bravo), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Andraž Lipec (Krško), Žiga Repas (Domžale), Matija Burin (Olimpija), Martin Pečar (Olimpija), Gašper Koritnik (Krško), Mark Španring (Krško), Luka Verbič (Maribor), Mirko Mutavčič (Maribor), Matevž Matko (Bravo), Rok Frešer (Maribor), Rok Maher (Maribor), Renato Simič (Fiorentina), Nino Kukovec (Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria) in Omar Kocar (Dinamo Zagreb).

Članki iz rubrike