Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.04.2018 20:18:06

Išče se junak, ki bo zaustavil izjemno VROČEGA AFRIČANA: Aluminij leti na Arafatovih krilih, slednji potopil tudi Gorico

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2 (0:0). Za goste je oba zadetka dosegel Ibrahim Arafat, za domače pa je bil uspešen Leon Marinič. V sredo bosta prvo polfinalno tekmo odigrala še Olimpija in Celje, obračun se bo začel ob 18. uri.

Gorica - Aluminij 1:2 (0:0)
* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelca: 0:1 I. Arafat (53.), 0:2 I. Arafat (64.), 1:2 Marinič (69.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Tešija, Džuzdanović (od 61. Marinič), Osuji, Burgić (od 73. Gulič), Žigon (od 82. Kolenc).
* Aluminij: Janžekovič, Šme, Petrovič, Nunić, Štor, Jurčević, Kepir (od 73. Marinšek), I. Arafat (od 88. Kidrič), Tahiraj (od 90. Rogina), Jakšić, Zeba.
* Rumena kartona: Grudina; Tahiraj.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so v Novi Gorici prišli do prednosti pred povratno tekmo za vstop v finale pokala. Junak tekme je bil Ibrahim Arafat z obema goloma za goste, nekaj upanja za domače pa je vzbudil Leon Marinič.



V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši domači, ki so zagrozili predvsem prek Bedeja Osujija v deveti minuti in Mirana Burgića v 15. minuti. Obakrat je bil na mestu Luka Janžekovič.

Bolj zanimiv je bil drugi polčas. Že v 51. minuti je po strelu Dejana Žigona dobro posredoval gostujoči vratar, tri minute zatem pa je Arafat z glavo po podaji z desne strani zadel za vodstvo gostov.

Isti igralec je prednost Aluminija podvojil v 64. minuti, ko je po desni strani prišel v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je od enega domačih branilcev odbila v mrežo.

Novogoričani so zaostanek zmanjšali v 69. minuti, ko je Leon Marinič zadel s 14 metrov. Tri minute zatem je Marko Nunić na drugi strani zadel prečko, nato pa je Arafat izgubil dvoboj ena na ena z Grego Sorčanom.

Zatem pa so bili nevarnejši domači. V 89. minuti so zahtevali enajstmetrovko po igranju z roko enega od igralcev Aluminija, že v sodniškem dodatku pa je najprej streljal Osuji, zatem pa je prazna vrata zgrešil Rok Grudina.

Značke: nogomet, pokal

Članki iz rubrike